1

Onderwerp: Glutenvrij biscuit maken

Hoi

Ik heb zelf coeliakie ( gluten allergie)
Nu wil ik volgende week m'n eerste taart gaan maken.
Nu las ik bij de ingrediënten voor een glutenvrij biscuit rijstemeel staan. Weet iemand die ook glutenvrije taarten maakt of je het ook met glutenvrije bloem kan doen?

2

Re: Glutenvrij biscuit maken

Geen ervaring,  maar er is ook glutenvrije biscuitmix, misschien is dat wat? En ik zou verwachten dat je glutenvrije bloem kunt gebruiken als je originele recept gewone bloem bevat, maar nooit glutenvrij hoeven bakken, dus nooit zelf geprobeerd.

3

Re: Glutenvrij biscuit maken

Glutenvrije bloem is vaak niet meer dan een mix van verschillende soorten meel. Zoals rijstmeel, tapiocameel of maismeel. Je kan het dus vervangen door glutenvrije meel. Ik vind het ook lekkerder dan met alleen rijstmeel.
Amandelmeel zou ik niet gebruiken, dat heeft heel andere eigenschappen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com