Onderwerp: Barstjes - suiker
Hoi,
Ik kan best wat praktische tips gebruiken van meer ervaren taartenbakkers. Zelf doe ik het eigenlijk maar 1 a 2 keer per jaar en dat is niet echt voldoende om het fijn in de vingers te krijgen.
1. Mijn 3D-beeldjes zien er over het algemeen niet slecht uit, maar ze vertonen barstjes. Ik mag nog zo hard kneden, het is heel moeilijk om de barstjes eruit te krijgen.
2. Wanneer ik de taart bekleed heb met suikerpasta, is ze wel mooi. Maar nadien wordt de kleur erg dof en begint de suikerpasta soms (niet altijd) ook barstjes te vertonen. Aan wat zou dat kunnen liggen? Als ik foto's van anderen zie, zie ik dat de kleuren mooi glanzend zijn
3. Ik rol vaak uit op bloemsuiker of suikerbakkerspoeder zodat de deegrol niet blijft kleven in de pasta en zodat de pasta niet blijft kleven aan het werkoppervlak, maar hoe krijg je daarna je decoratie weer helemaal schoon zonder witte vlekken? Ik doe dit nu met een voedingspenseel en water, maar ik ben bang dat net dit voor de problemen in punt 2 zorgt.
4. Welk merk voedingspenselen raden jullie aan? Ik heb de indruk dat die van mij niet veel waard zijn (mijn vader heeft ze meegebracht uit een groothandel voor patisserie, maar voedingspenselen die haren verliezen, vind ik nu niet echt om over naar huis te schrijven)