Onderwerp: Dripcake / taart
Hallo allemaal,
Mijn taart staat sinds gisterenavond in de koelkast (gevuld en afgesmeerd met botercreme). Zodadelijk wil ik gaan beginnen aan mijn allereerste dripcake...
Nu kom ik alleen verschillende manieren tegen om de drip te maken. Wat kan ik het beste doen? Ik wil er daarna bovenop nog koekjes en snoep op doen. Zelf al meringuetoefjes gemaakt voor erop en straks ff de stad in voor de rest. Heb al wel de witte chocoladedruppels in huis voor de drip.
Mijn vragen:
Is het beter om een genache te maken of om chocolade te tempreren?
Indien genache, is het beter om die met boter of met slagroom te maken? (ik wil witte chocolade gebruiken)
Daarnaast kom ik twee werkwijzen tegen voor het aanbrengen van de drip, wat werkt het beste?
Met een spuitmondje langs de kant spuiten tot er een drip is en vervolgens de bovenkant in zijn geheel opspuiten, of met een lepel op de bovenkant aanbrengen tot deze over de taart valt (door bijvoorbeeld bolle kant van een lepel)
Ik hoor graag van jullie!