1

Onderwerp: Recept creamcheese vulling

Heeft iemand een lekker recept voor creamcheese vulling? Hoe zijn de verhoudingen?

2

Re: Recept creamcheese vulling

Niet helemaal van mezelf, maar:
60gr boter, 275gr poedersuiker, 100gr roomkaas (Philadelphia, Monchou etc.)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3 Laatst bewerkt door Bommeltje (23-12-2012 13:27)

Re: Recept creamcheese vulling

Van de week heb ik hem zo gemaakt en heel veel complimentjes over gekregen:

100 gr funcakes mix voor botercreme
100 gr water
125 gram roomboter
1 Kuipje monchou zacht en luchtig

Dit maken zoals op recept BC mix staat aangegeven
Als de bc klaar is, 1 kuipje Monchou toevoegen en goed mixen.. Heel goed smeerbaar, en erg lekker  :Y

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

4

Re: Recept creamcheese vulling

Deze is yummie
Chocolade-Sinasappel cheesecake 8-10 personen    
Recept van James Martin

Je HEBT AL een cake (genoisebeslag) die je in 3 horizontale lagen verdeelt ( bodem-tussenlaag-deksel)
Oven voorverwarmen op 180 graden

springvorm 23 cm
kant en klare uitgestoken cake van doorsnee 23 cm, verdeelt in 3 lagen
3 eetl grandmarnier
200 gr suiker
1 x sap van sinasappel
2x rasp van sinasappel
4 eetl maizena
850 gr roomkaas
3 ei middelmaat
1 vanille stokje
375 gr double cream /bijv 50% mascarpone+50% slagroom
36 blokjes pure chocolade 70% cacao

voor het kleine broertje ervan
18 cm doorsnee
2 1/3 eetl grand marnier
156 gr suiker
0.78 sap
1.5 rasp
3 eetl maizena
663 gr roomkaas ====400 gr is ook genoeg
2 1/3 ei
1 vanille stokje
292 gr double cream/ bijv 50% mascarpone+50% slagroom
28 blokjes chocolade

Leg 1 laag cake op de bodem en besprenkel met met 1 eetl grand marnier

meng suiker+rasp+sap+maizena
voeg de roomkaas toe, goed mixen en dan 1 voor 1 de eieren erbij kloppen.
voeg de de binnenkant van 1 vanillestokje toe en de laatste eetl grandmarnier en tenslotte de double cream.

Schenk 1/3 mengsel op de bodem, chocolaadjes erop en strijk glad
middelste cakelaag erop met weer mengsel en chocolade
deksel erop
nog een laag mengsel met chocolade en dan kan de taart de oven in.

Zet de springvorm op een bakplaat MET +/- 3 mm water erop
het water is nodig om het ei/room mengsel goed gaar te krijgen

50 minuten bakken op 180 graden c, onder in de oven.
Laat de taart volledig afkoelen en opstijven in de vorm!


Smakelijk

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

5

Re: Recept creamcheese vulling

Oewww klinkt heeeeeeeerlijk!

6

Re: Recept creamcheese vulling

Uhh dat is het recept voor cheese cake, ook erg lekker maar heeft niets te maken met cream cheese vulling

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

7 Laatst bewerkt door Adrienne (24-12-2012 07:51)

Re: Recept creamcheese vulling

Mijn favoriet is vna de Hummingbird Bakery:

50 g boter zachte, 300 gram poedersuiker, 125 gram koude Philadelphia.

Eerst boter met suiker flink kloppen ( blijft een beetje korrelig, als los zand), daarna de koude Philadelphia in 1 keer erbij. Kloppen op halve kracht tot het goed gemengd is, paar minuutjes. ( NIET te hoog en te lang kloppen, dan wordt ie slap!)
:9 :9 :9

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

8

Re: Recept creamcheese vulling

Adrienne schreef:

Mijn favoriet is vna de Hummingbird Bakery:

50 g boter zachte, 300 gram poedersuiker, 125 gram koude Philadelphia.

Eerst boter met suiker flink kloppen ( blijft een beetje korrelig, als los zand), daarna de koude boter in 1 keer erbij. Kloppen op halve kracht tot het goed gemengd is, paar minuutjes. ( NIET te hoog en te lang kloppen, dan wordt ie slap!)
:9 :9 :9

Klinkt lekker, maar eerst de boter met suiker en dan de koude philadelphia OF eerst de philadelphia met suiker en dan de koude boter???
Je zegt 2 keer boter in je uitleg nl.
Ik heb een mix voor red velvet liggen en wil deze volgende week gaan maken en deze frosting klinkt wel erg lekker.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

9

Re: Recept creamcheese vulling

mamski schreef:
Adrienne schreef:

Mijn favoriet is vna de Hummingbird Bakery:

50 g boter zachte, 300 gram poedersuiker, 125 gram koude Philadelphia.

Eerst boter met suiker flink kloppen ( blijft een beetje korrelig, als los zand), daarna de koude boter in 1 keer erbij. Kloppen op halve kracht tot het goed gemengd is, paar minuutjes. ( NIET te hoog en te lang kloppen, dan wordt ie slap!)
:9 :9 :9

Klinkt lekker, maar eerst de boter met suiker en dan de koude philadelphia OF eerst de philadelphia met suiker en dan de koude boter???
Je zegt 2 keer boter in je uitleg nl.

Sorry!! De boter moet zacht en de Philadelphia koud!
zal het even aanpassen :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

10 Laatst bewerkt door ireen123 (24-12-2012 13:28)

Re: Recept creamcheese vulling

De cheesecake was als inspiratie  ;)

Creamcheese vuilling, denk je bij een recept aan romig dan je kunt er roomkaas doorheen doen of de slagroom vervangen door roomkaas. Bij heeeeeel veel dus, zoet en hartig

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

11

Re: Recept creamcheese vulling

HELP!!!

heb heerlijke cheesecream vulling gemaakt MAAR hij is korrelig.... is dit nog op te lossen???
hoop echt op reacties... en anders zal het vuilnisbak zijn  :(

12

Re: Recept creamcheese vulling

jeetje geen idee , door de zeef :think:  :think:

13

Re: Recept creamcheese vulling

heb nu reeds een deeltje met chocomousse gemengd en dat valt al reuze mee... ik probeer nu ook een deel met ganache te mixen zodat niet alles verloren gaat...
door een zeef geeft niet echt resultaat toch bedankt voor de tip