Onderwerp: Recept creamcheese vulling
Heeft iemand een lekker recept voor creamcheese vulling? Hoe zijn de verhoudingen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Recept creamcheese vulling
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Heeft iemand een lekker recept voor creamcheese vulling? Hoe zijn de verhoudingen?
Niet helemaal van mezelf, maar:
60gr boter, 275gr poedersuiker, 100gr roomkaas (Philadelphia, Monchou etc.)
Van de week heb ik hem zo gemaakt en heel veel complimentjes over gekregen:
100 gr funcakes mix voor botercreme
100 gr water
125 gram roomboter
1 Kuipje monchou zacht en luchtig
Dit maken zoals op recept BC mix staat aangegeven
Als de bc klaar is, 1 kuipje Monchou toevoegen en goed mixen.. Heel goed smeerbaar, en erg lekker
Deze is yummie
Chocolade-Sinasappel cheesecake 8-10 personen
Recept van James Martin
Je HEBT AL een cake (genoisebeslag) die je in 3 horizontale lagen verdeelt ( bodem-tussenlaag-deksel)
Oven voorverwarmen op 180 graden
springvorm 23 cm
kant en klare uitgestoken cake van doorsnee 23 cm, verdeelt in 3 lagen
3 eetl grandmarnier
200 gr suiker
1 x sap van sinasappel
2x rasp van sinasappel
4 eetl maizena
850 gr roomkaas
3 ei middelmaat
1 vanille stokje
375 gr double cream /bijv 50% mascarpone+50% slagroom
36 blokjes pure chocolade 70% cacao
voor het kleine broertje ervan
18 cm doorsnee
2 1/3 eetl grand marnier
156 gr suiker
0.78 sap
1.5 rasp
3 eetl maizena
663 gr roomkaas ====400 gr is ook genoeg
2 1/3 ei
1 vanille stokje
292 gr double cream/ bijv 50% mascarpone+50% slagroom
28 blokjes chocolade
Leg 1 laag cake op de bodem en besprenkel met met 1 eetl grand marnier
meng suiker+rasp+sap+maizena
voeg de roomkaas toe, goed mixen en dan 1 voor 1 de eieren erbij kloppen.
voeg de de binnenkant van 1 vanillestokje toe en de laatste eetl grandmarnier en tenslotte de double cream.
Schenk 1/3 mengsel op de bodem, chocolaadjes erop en strijk glad
middelste cakelaag erop met weer mengsel en chocolade
deksel erop
nog een laag mengsel met chocolade en dan kan de taart de oven in.
Zet de springvorm op een bakplaat MET +/- 3 mm water erop
het water is nodig om het ei/room mengsel goed gaar te krijgen
50 minuten bakken op 180 graden c, onder in de oven.
Laat de taart volledig afkoelen en opstijven in de vorm!
Smakelijk
Oewww klinkt heeeeeeeerlijk!
Uhh dat is het recept voor cheese cake, ook erg lekker maar heeft niets te maken met cream cheese vulling
Mijn favoriet is vna de Hummingbird Bakery:
50 g boter zachte, 300 gram poedersuiker, 125 gram koude Philadelphia.
Eerst boter met suiker flink kloppen ( blijft een beetje korrelig, als los zand), daarna de koude Philadelphia in 1 keer erbij. Kloppen op halve kracht tot het goed gemengd is, paar minuutjes. ( NIET te hoog en te lang kloppen, dan wordt ie slap!)
Mijn favoriet is vna de Hummingbird Bakery:
50 g boter zachte, 300 gram poedersuiker, 125 gram koude Philadelphia.
Eerst boter met suiker flink kloppen ( blijft een beetje korrelig, als los zand), daarna de koude boter in 1 keer erbij. Kloppen op halve kracht tot het goed gemengd is, paar minuutjes. ( NIET te hoog en te lang kloppen, dan wordt ie slap!)
Klinkt lekker, maar eerst de boter met suiker en dan de koude philadelphia OF eerst de philadelphia met suiker en dan de koude boter???
Je zegt 2 keer boter in je uitleg nl.
Ik heb een mix voor red velvet liggen en wil deze volgende week gaan maken en deze frosting klinkt wel erg lekker.
Adrienne schreef:Mijn favoriet is vna de Hummingbird Bakery:
50 g boter zachte, 300 gram poedersuiker, 125 gram koude Philadelphia.
Eerst boter met suiker flink kloppen ( blijft een beetje korrelig, als los zand), daarna de koude boter in 1 keer erbij. Kloppen op halve kracht tot het goed gemengd is, paar minuutjes. ( NIET te hoog en te lang kloppen, dan wordt ie slap!)
Klinkt lekker, maar eerst de boter met suiker en dan de koude philadelphia OF eerst de philadelphia met suiker en dan de koude boter???
Je zegt 2 keer boter in je uitleg nl.
Sorry!! De boter moet zacht en de Philadelphia koud!
zal het even aanpassen
De cheesecake was als inspiratie
Creamcheese vuilling, denk je bij een recept aan romig dan je kunt er roomkaas doorheen doen of de slagroom vervangen door roomkaas. Bij heeeeeel veel dus, zoet en hartig
HELP!!!
heb heerlijke cheesecream vulling gemaakt MAAR hij is korrelig.... is dit nog op te lossen???
hoop echt op reacties... en anders zal het vuilnisbak zijn
jeetje geen idee , door de zeef
heb nu reeds een deeltje met chocomousse gemengd en dat valt al reuze mee... ik probeer nu ook een deel met ganache te mixen zodat niet alles verloren gaat...
door een zeef geeft niet echt resultaat toch bedankt voor de tip
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Recept creamcheese vulling
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.