1

Onderwerp: barok motief

Hallo,

Wie kan mij helpen? Ik heb de vraag gekregen of ik een taart met barok motief wil maken (zie foto). Is dit misschien met Icing of vloeibare chocolade gemaakt?

Of is hiervoor een mal?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groetjes,
Marijke
https://s22.postimg.org/5ky0lwcv1/barok.jpg

Re: barok motief

Dit is het makkelijkst met icing maar chocolade en misschien zelfs botercreme kan ook. Je zou er een Press set van Wilton voor kunnen gebruiken, zie foto. Te koop in de webshop. Met deze maak je een afdruk/patroon en dan met je spuitzak volg je de lijntjes.

http://www.deleukstetaartenshop.nl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/1/2104-0239.jpg

Groetjes Kirsten

3

Re: barok motief

Dank je voor het meedenken:)

Ik ga een poging doen:)

Re: barok motief

Ik heb zoiets ook al eens met botercreme gemaakt.

5 Laatst bewerkt door Esther68 (28-09-2016 08:56)

Re: barok motief

Ik denk dat het motief met een cricut cake is gemaakt en dan op de taart geplakt. Omdat ik geen vast hand heb zou spuiten niks voor mij zijn  ;) . Dan zou ik eerder proberen om losse uitstekers te vinden die soortgelijk motief hebben en dan de uitgestoken fondant/gumpaste tegen elkaar aan te plakken.

6

Re: barok motief

Ik denk dat het gewoon met zwarte marsepein en een sugargun is gedaan.

7 Laatst bewerkt door Sonj@ (28-09-2016 11:08)

Re: barok motief

Bovenstaande opties zijn zeker ook mogelijk, maar volgens mij is het voorbeeld op de foto spuitwerk. Je ziet hier en daar zo'n typisch 'puntje' aan het einde van een krul.

Ik ben zelf ook geen ervaren spuiter, en dan is dit best ingewikkeld, ook omdat het ook op de zijkant van de taart gedaan is. Ik zou dan ook voor de optie slierten plakken kiezen. Maar vergis je niet dat is veeeeeel werk: lamme handjes van de sugargun ben ik bang  O-)

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!