1

Onderwerp: cristoffel taart vulling

Ik heb een klant en die wil graag een vulling naar de smaak van een cristoffeltaart.
Ik heb echt geen idee, ik weet dat het iets is met chocolade.

2 Laatst bewerkt door saskiahuisman (09-09-2015 13:49)

Re: cristoffel taart vulling

Hoi,

Ik heb een recept voor je met cristoffeltaart:
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=52831

En op deze site http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.p … &t=682 staat ongeveer uitgelegd hoe je zo'n taart maakt.

3

Re: cristoffel taart vulling

Ik maak zelf ook wel eens een "christoffeltaart" naar de bekende vlaai.
Het is heel simpel;
Chocoladetaart bakken, vullen met een laag kersenjam/compote/gewoon verse kersen, (net wat de voorkeur heeft) en banketbakkersroom en een laag chocolademousse.
Dan afsmeren met chocolademousse en toeven spuiten op de bovenkant.
De zijkant bekleden met chocolade hagelslag of vlokken of schaafsel.
Bovenop de toeven doe ik dan nog zo'n kant en klaar chocolade decoratie blaadje of iets.
Mijn man is gek op christoffelvlaai en was dol op deze taartversie...
Groetjes, Anuschka

4

Re: cristoffel taart vulling

hoi, om een taart met chocomousse te vullen neem ik een doorsnee mousse of zijn er speciale mousses...????
vraag me af of de mousse niet platgedrukt word tss de biscuit en verwaterd die niet???

5

Re: cristoffel taart vulling

Ik heb meestal de chocomousse van Almhof, blijft lekker en loopt niet uit...
Soms maak ik de mousse zelf van chocolade en slagroom.
Recept staat geloof ik hier bij de recepten op het forum...