1

Onderwerp: Limburgse vlaai

Een goede vlaai is erg lekker en ik vind bv de pruimenvlaai één van de lekkerste vlaaien. Die wilde ik dus ook eens zelf maken. Stond al lang op mijn to do lijstje. Vandaag kwam het er van. Ik bakte een bodem van gistdeeg en maakte een pruimenconfituur. Het resultaat was deze overheerlijke pruimenvlaai, net zo lekker als van de Limburgse warme bakker....al zeg ik het zelf  :D

Qua uiterlijk niet speciaal...maar wil 'm toch graag tonen. De confituur was niet heel vast, daardoor liep het iets uit na het snijden, dat vond ik dan wel jammer....

http://myalbum.com/photo/8DjyyeLa0P8Q/720.jpg

Bedankt voor het kijken.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

2

Re: Limburgse vlaai

Knap gemaakt, klinkt goed!!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

3

Re: Limburgse vlaai

Ohhh, die ziet er zalig uit zeg en ook nog is heel mooi :thumb:

Wil best een hapje hoor :lol:

4

Re: Limburgse vlaai

Als je pruimen lust, is hij vast lekker ;)

Ben wel erg benieuwd naar het recept van je bodem.
Wil je die delen?

5 Laatst bewerkt door Bianca1969 (14-08-2016 18:57)

Re: Limburgse vlaai

Willeke87 schreef:

Ben wel erg benieuwd naar het recept van je bodem.
Wil je die delen?

Natuurlijk, het is niet zo'n ingewikkeld recept hoor.

Vlaaibodem (30cm doorsnede) van gistdeeg:
200gr bloem
snufje zout
1 zakje droge gist (7gr)
15gr roomboter (kamertemp)
2 el olie
1 dl melk (kamertemp/lauw)
2 el (basterd)suiker
1 eidooier

*zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden
*strooi de zout langs de rand op het bloem (dus niet in het kuiltje)
*Doe de boter, suiker, olie en eidooier in het kuiltje
*Voeg ook de gist en de melk toe
*Kneed met de kneedhaken tot een soepel deeg
*kneed dan verder met de handen op een met bloem bestoven werkblad (plakt het nog teveel aan je handen, voeg dan een beetje bloem toe)
*zet het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plaats te rijzen, ca.30min (langer mag ook)
*Kneed opnieuw door en rol het uit op tot je vlaaibodem bedekt kan worden; bekleed de vorm (die reeds ingevet is)
*prik het deeg met een vork in
*vul je vorm met wat je wil óf met bakknikkers als je 'm blind bakt
*bak in de oven op 160 à 180gr voor ca.30minuten.

Ik had mijn vlaai blind gebakken en daarna pas de pruimenconfituur er op gedaan.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

6

Re: Limburgse vlaai

Dankje!!

7

Re: Limburgse vlaai

Dankje!!

8

Re: Limburgse vlaai

Ik ben zelf geen fan van "proemevlaai", maar deze ziet er wel heerlijk en mooi uit!

9

Re: Limburgse vlaai

hmmm ziet er heerlijk uit

https://www.facebook.com/pages/Jacakeli … 593?ref=hl
als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat !