1

Onderwerp: Voorbereiden fondant versiering voor cupcakes

Lieve mede bakgenoten,

Komende week wordt een drukke week op het werk en daar buiten met bakken.

Nu vroeg ik mij af of ik de fondant versiering van de cupcakes (rondjes incl. verdere versiering) alvast vooruit kan maken. En zo ja, hoe lang vantevoren?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groetjes,
Cindy

2

Re: Voorbereiden fondant versiering voor cupcakes

Ja hoor geen probleem!
Het wordt wel wat harder, maar is zeker nog eetbaar.
N dag of 5 tot een week voor tijd doe ik wel.

3

Re: Voorbereiden fondant versiering voor cupcakes

Willeke87 schreef:

Ja hoor geen probleem!
Het wordt wel wat harder, maar is zeker nog eetbaar.
N dag of 5 tot een week voor tijd doe ik wel.

Dat doe ik ook wel van te voren. Wel goed luchtdicht bewaren ;)

Re: Voorbereiden fondant versiering voor cupcakes

Ik doe dat ook altijd van te voren.. Inderdaad luchtdicht bewaren. Dan hardt het niet uit.

5

Re: Voorbereiden fondant versiering voor cupcakes

Ik maak het ook altijd wel tot een week van te voren. En bewaar het dan in een kartonnen taartdoos op de kast in de woonkamer. Het hard wat uit, maar wordt zeker niet té hard. Dat het wat uithard vind ik juist fijn, omdat ik altijd een topping heb van crème (mét bbr, dus vocht...waardoor je fondant wat kan smelten). Omdat het dan uitgehard is, blijft het toch mooi op de toef.
Bovendien is een wat uitgeharde rondje etc makkelijk (zonder vervormen) over te brengen op je cupcake.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

6

Re: Voorbereiden fondant versiering voor cupcakes

Jullie zijn toppers! Bedankt voor jullie reacties.