Onderwerp: Uiltjes taart
Voor een meisje dat haar 8e verjaardag vierde mocht ik een uiltjes taart maken.
de kleuren maakte niet uit, dit mocht ik zelf verzinnen.
Toen kwam de dag dat ik mocht bekleden, en dit was... afgelopen donderdag ohh wat een drama wat een drama!
Ik denk dat ik moet gaan oefenen met ganache want dit was niet te doen.
Ik had de taart mooi afgesmeerd met melkchocolade botercreme en dit was wel hard geworden, toen ging ik bekleden, en wilde hem gaan smootheren, dit ging gelijk mis.. mijn Flexi smoothers zaten gelijk vast en duwde zo het fondant heen en weer waardoor er een scheurtje in kwam en de chocolade erdoorheen kwam ...ik heb er verder niks aan kunnen doen en maar in de koelkast gezet en snel de volgende geprobeerd, heel snel fondant erover en aandrukken, heb deze toen maar niet met de smoothers geprobeerd.. onmogelijk om dus sharp edges te maken.
Ik zat zo in de put van deze taart en wist niet wat ik ermee aan moest, ik dacht zelfs van..nouja anders deze taart maar weggeven..
Toen kwam ik op het idee om mijn decoratie aan te passen en de onderste lelijke gedeukte taart met horizontale stroken fondant te bekleden en heb ik alle lelijke plekken zo dus weg kunnen werken.
de rest van de decoratie erop en voila toch nog best een leuke taart geworden.
Wel moet ik iets anders verzinnen voor zulke warme vochtige dgn, ik ben ook aan het kijken voor wat fondant wat hier beter tegen kan.
Ik gebruik nu Callebaut en deze bevalt en smaakt prima, maar kan niet goed tegen de hitte helaas.
Sorry voor het lange verhaal...hier is het taartje