1

Onderwerp: Water maken?

Hoi, ik wil graag een taart maken met als thema vijver. (vooreen oudere meneer die van zijn vijver en koi karpers houd) nou heb ik inhet verleden eens water gemaakt van gelatine, maar na een paar uurtjes begon de fondant op te lossen en werd een vieze kledderboel. later hebik nog eens zoiets gedaan, toen heb ik het fondant afgestreken met witte chocola en daar de gelatine op, dan smolt de fondant niet, end e chocola ook niet. maar dat was voor gewoon een beetje water maken. maar nu wil ik dus wel meer, er moeten visjes in, en waterlelies enzo. dat gaat dus niet met gelatine. dan blijft er niks van over.

iemand ideeën over hoe ik eetbaar water kan maken? ik las iets over piping gel, ik ken dat totaal niet, hoe smaakt het? zijn er nog meer ideeën?

2

Re: Water maken?

Ik wilde je als tip geven piping gel met blauwe kleurstof erdoor, dat lijk heel echt en mooi op water.
Het wordt ook wel gebruikt als eetbare lijm en is volgens mij smaakloos.
Maar misschien dat je het er voor het eten eraf kan halen?!

3

Re: Water maken?

inderdaad met piping gel en dan blauw kleuren :)

4

Re: Water maken?

Piping gel is heel makkelijk zelf te maken, de spullen heb je waarschijnlijk wel in huis of koop je bij de supermarkt. Kijk maar bij de recepten hierboven. Zelfgemaakt smaakt het een beetje fris, er zit citroensap in. Ik vind het zelf ook heel leuk om te maken. Het is een beetje toveren. Het wordt van een ondoorzichtig papje opeens een doorzichtige gel.
Veel succes!

Tieneke

5

Re: Water maken?

bedankt voor de reacties! ik ga het proberen en hoop dat de fondant er dan niet in oplost :)

6

Re: Water maken?

Ik zou de fondant ondergrond blauw doen, maar de pipinggel zelf helder laten.
Zie http://s3.amazonaws.com/cdn.cakecentral … uaplay.jpg

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"