Onderwerp: Hoe dik moet je marsepein uitrollen
Hallo allemaal,
wat is de goede dikte voor marsepein om een taart mee te bekleden? Hoeveel millimeter?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Hoe dik moet je marsepein uitrollen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo allemaal,
wat is de goede dikte voor marsepein om een taart mee te bekleden? Hoeveel millimeter?
3 a 4 millimeter, denk ik. Ik meng er vaak een bertje fondant door zodat het wat minder makkelijk scheurt.
Ik rol met de gele ring uit (zo'n ring wat je om de kunstof roller doet). Geloof dat deze iets van 4-5 mm is. Ik gebruik Zeelandia marsepein en tijdens het bekleden wil deze nog wel een uitrekken (niet scheuren gelukkig zodat de bekleding de goede dikt heeft. Als zie ik nog soms de lagen erdoorheen
ik gebruik ook de gele ringen van de grote rolstok
Ik rol met de gele ring uit (zo'n ring wat je om de kunstof roller doet). Geloof dat deze iets van 4-5 mm is. Ik gebruik Zeelandia marsepein en tijdens het bekleden wil deze nog wel een uitrekken (niet scheuren gelukkig zodat de bekleding de goede dikt heeft. Als zie ik nog soms de lagen erdoorheen
Esther, probeer eens wat cacao of (bruine) kleurstof door je botercrème te doen. Je zult zien dat de lagen dan niet meer te zien zijn. Dus donker(der)e botercrème tegen 'lichte/gekleurde' marsepein. Vraag me niet naar de logica maar ik wéét uit ervaring dat het (zo) werkt.....
Esther68 schreef:Ik rol met de gele ring uit (zo'n ring wat je om de kunstof roller doet). Geloof dat deze iets van 4-5 mm is. Ik gebruik Zeelandia marsepein en tijdens het bekleden wil deze nog wel een uitrekken (niet scheuren gelukkig zodat de bekleding de goede dikt heeft. Als zie ik nog soms de lagen erdoorheen
Esther, probeer eens wat cacao of (bruine) kleurstof door je botercrème te doen. Je zult zien dat de lagen dan niet meer te zien zijn. Dus donker(der)e botercrème tegen 'lichte/gekleurde' marsepein. Vraag me niet naar de logica maar ik wéét uit ervaring dat het (zo) werkt.....
nou dat ga ik ook is proberen nooit geweten super dank je wel voor de tip
annick67 schreef:Esther68 schreef:Ik rol met de gele ring uit (zo'n ring wat je om de kunstof roller doet). Geloof dat deze iets van 4-5 mm is. Ik gebruik Zeelandia marsepein en tijdens het bekleden wil deze nog wel een uitrekken (niet scheuren gelukkig zodat de bekleding de goede dikt heeft. Als zie ik nog soms de lagen erdoorheen
Esther, probeer eens wat cacao of (bruine) kleurstof door je botercrème te doen. Je zult zien dat de lagen dan niet meer te zien zijn. Dus donker(der)e botercrème tegen 'lichte/gekleurde' marsepein. Vraag me niet naar de logica maar ik wéét uit ervaring dat het (zo) werkt.....
nou dat ga ik ook is proberen nooit geweten super dank je wel voor de tip
Graag gedaan!
(Het klinkt wellicht enorm 'off topic' maar het werd mij eens uitgelegd als volgt....... je draagt onder je witte (zomer)broek ook huidkleurig ondergoed, zodat je het niet ziet....... ).
Zo is dat, wat Annick ook zegt: altijd huidskleurig ondergoed onder je marsepein
Zo is dat, wat Annick ook zegt: altijd huidskleurig ondergoed onder je marsepein
Dat zeg ik bijnaaaaaaaaaaaa, maar dan nét ff anders!
Esther68 schreef:Ik rol met de gele ring uit (zo'n ring wat je om de kunstof roller doet). Geloof dat deze iets van 4-5 mm is. Ik gebruik Zeelandia marsepein en tijdens het bekleden wil deze nog wel een uitrekken (niet scheuren gelukkig zodat de bekleding de goede dikt heeft. Als zie ik nog soms de lagen erdoorheen
Esther, probeer eens wat cacao of (bruine) kleurstof door je botercrème te doen. Je zult zien dat de lagen dan niet meer te zien zijn. Dus donker(der)e botercrème tegen 'lichte/gekleurde' marsepein. Vraag me niet naar de logica maar ik wéét uit ervaring dat het (zo) werkt.....
Bij lichte taarten heb ik dit iid ook wel eens gedaan, maar vind ik niet altijd mooi bij bv een roze meisjestaart . Ben nogal van de combikleuren (klopt dan niet meer ). Maar het is meestal niet de kleur die ik erdoorheen zie, maar de vulling, zeg maar. Zeker wanneer het warm is. Terwijl ik niet dik vul en afsmeer met 1:1. Ik ben er wel sinds kort achter dat het veel minder is wanneer ik sneller bekleed. Dus niet de afgesmeerde taart uren of een nacht hard laten worden. Het scheelt ook wanneer ik de marsepein eerder kleur en/of welke kleur ik gebruik (en hoe vers de marsepein is). Soms wordt de marsepein daar een stuk slapper van
Als je duidelijk de lagen ziet zitten, dan smeer je of te dun af of je drukt te veel op de taart tijdens het bekleden. Afsmeren met ganache gaat die ribbels al meer tegen aangezien dit beter uithard dan 1:1 botercreme of toch iets dikker afsmeren met 1:1.
Als je duidelijk de lagen ziet zitten, dan smeer je of te dun af of je drukt te veel op de taart tijdens het bekleden. Afsmeren met ganache gaat die ribbels al meer tegen aangezien dit beter uithard dan 1:1 botercreme of toch iets dikker afsmeren met 1:1.
Dat dacht ik eerst ook, maar ik smeer 2, soms 3x af. Het ligt ook aan de buitentemperatuur en wanneer de marsepein erg soepel is. Tijdens het bekleden druk ik zo goed als nie op de taart. Ben meer met de zijkant bezig. Ganache durf ik niet. Ben niet goed in chocolade smelten, jammer genoeg . Ik gebruik altijd roomboter, maar heb wel eens roomboter/margarine gebruikt. Deze is wel stevige dan van alleen roomboter, maar vind ik niet zo lekker.
Ganache maken is echt niet zo eng als je denkt, heb je de ganache instuctie filmpjes van Inspired by Michelle op youtube al eens bekeken? In de magnetron maken zo gepiept,
Margarine heb ik geen ervaring mee maar lijkt me niet lekker idd. Gebruikt je ook onder en boven een board voor het afsmeren?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Hoe dik moet je marsepein uitrollen
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.