1

Onderwerp: maar één bakvorm voor drie bodems

Ik heb eindelijk weer een goede reden voor het bakken voor een taart.  :D
Maar voor deze taart moet ik drie keer een losse bodem bakken (ik heb maar een bakvorm).
Normaal los ik het op door de bodem in een keer te bakken en dan in lagen te snijden. In deze bodem zitten blauwe bessen en ik ben bang dat het snijden dan minder makkelijk gaat.

Heeft iemand ervaring in het bakken in drie etappes? Kan ik het beslag gewoon op het aanrecht laten staan in die tussentijd of moet het gekoeld? Blijft het beslag dan wel luchtig genoeg of wordt dat minder naar mate het beslag langer blijft staan?

2

Re: maar één bakvorm voor drie bodems

Hangt een beetje van je soort beslag af. Als het cakebeslag is, zou ik het wel aandurven om te bewaren, maar dan wel in de koelkast. Anders gaat je rijsmiddel al werken en dat wil je niet.

Biscuitbeslag zou ik niet durven, dat zakt sneller in. In dat geval zou ik drie keer beslag maken.

Tieneke

Re: maar één bakvorm voor drie bodems

Tante Tien schreef:

. Anders gaat je rijsmiddel al werken en dat wil je niet.


Tieneke

Rijsmiddelen werken alleen in de oven bij een bepaalde temperatuur.!!!!!!!

Als je zondigt zondig dan lekker

4

Re: maar één bakvorm voor drie bodems

Mijn ervaring is dat biscuitbeslag toch minder luchtig blijft..

5

Re: maar één bakvorm voor drie bodems

Dank jullie wel voor de reacties.
Ik heb gisteren even gekeken en het is een cake bodem. Dus ik maak het beslag in een keer en zet hem tussendoor in de koelkast (zekere voor het onzekere).
Ik laat weten of hij is gelukt!