Geen idee of je kristalsuiker met basterdsuiker 1 op 1 kunt vervangen, denk het niet aangezien basterdsuiker gemaakt wordt van suiker met glucose en fructose.
Suiker en poedersuiker denk ik haast van wel maar dat weet ik ook niet 100% zeker.
zie site van gilse voor uitleg suikers
Even zoeken op het net geeft ook aan dat je het beter niet kunt wisselen.
Ik heb hier een heel oud recept(wij bakken zelf, 1ste druk van 1932, mijn exemplaar is de 6de van 1956) met gewone suiker: 3 eieren, 100g bloem, 20 g maizena en 150g suiker en zoals je ziet scheelt het nogal met de eieren.
Recept wat er ook in staat en ik heb geprobeerd was dit:
2 eieren, 85g poedersuiker, 85 gezeefde bloem, 3 theelepels heet water, 1/2 pakje vanille suiker
Dit is niet veel beslag, het kwam ook niet echt omhoog in de vorm(het kan ook zijn dat ik het niet lang genoeg heb gemixt) maar ik vond het wel heel lekker.
Je wordt wel moe als je het recept verder leest, liefst een half uur eitjes roeren in 1932, leve de mixer.
~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????