Onderwerp: Stevige caramel
Wie heeft voor mij een recept van stevige caramel zoals in een Mars reep? Ik wil geen blikje gecondenseerde melk gebruiken.
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Stevige caramel
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Wie heeft voor mij een recept van stevige caramel zoals in een Mars reep? Ik wil geen blikje gecondenseerde melk gebruiken.
Wil je helemaal geen gecondenseerde melk gebruiken, of hem niet zo lang laten koken?
Groetjes Vonn
Bedoel je iets anders dan het caremel recept met suiker en room en een klein beetje boter?
Want als je minder boter doet wordt het toch wel stevig of bedoel je dat niet?
En anders misschien er een beetje glucose stroop doorheen doen?
Ik bedoel caramel van suiker, room en boter
Bedoel je iets anders dan het caremel recept met suiker en room en een klein beetje boter?
Want als je minder boter doet wordt het toch wel stevig of bedoel je dat niet?
En anders misschien er een beetje glucose stroop doorheen doen?
Ik bedoel caramel van suiker, room en boter
Als je een zak fudge smelt met een paar eetlepels melk, krijg je een dikke karamel die ook weer uithardt. Is natuurlijk niet helemaal zelfgemaakt, maar wellicht toch handig voor wat je zoekt.
Tieneke
400 gr slagroom
400 gr blanke stroop
600 gr fijne suiker
250 gr honing
250 gr boter
Dit alles koken tot +/- 92 gr reamur of 116 gr celsius
Na het koken storten op een ingevet stuk marmer of bak papier.
Ivm afkoelen is een stuk steen aan te bevelen.
400 gr slagroom
400 gr blanke stroop
600 gr fijne suiker
250 gr honing
250 gr boterDit alles koken tot +/- 92 gr reamur of 116 gr celsius
Na het koken storten op een ingevet stuk marmer of bak papier.
Ivm afkoelen is een stuk steen aan te bevelen.
Ik wil het gaan gebruiken voor tussen de brownies, kan dat met dit recept?
http://images.smulweb.nl/recepten/93456 … 334104.jpg
Ik bedoel zoals op dit plaatje, de karamel niet hard en niet zacht, er tussenin. Ik wil dan zelf de karamel maken.
Karamel saus, (ziet er ongeveer uit als op je linkje, is dik vloeibaar)
300 gram suiker met 100 cc water aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de suiker licht bruin, niet te donker want dan bitter. Dan de 250 cc slagroom erbij doen. Pas op het bruist enorm, dus neem een grote pan !!! blijven roeren tot egaal, dan van het vuur af 70 gram roomboter erdoor roeren. In een schone (jam)pot doen als het nog warm is, deksel er op en op de kop zetten, zo kun je het een poos bewaren.
Succes.
Dank je!
Ik vermoed iets lager koken 90 gr reamur of 112 celsius.
Met onderstaande tabel kan je zien hoeveel vocht erin na het koken op een bepaalde temperatuur.
Je kan het beste de caramel warm verwerken want als het koud is kan je er niets mee.
Dank je!
Karamel saus, (ziet er ongeveer uit als op je linkje, is dik vloeibaar)
300 gram suiker met 100 cc water aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de suiker licht bruin, niet te donker want dan bitter. Dan de 250 cc slagroom erbij doen. Pas op het bruist enorm, dus neem een grote pan !!! blijven roeren tot egaal, dan van het vuur af 70 gram roomboter erdoor roeren. In een schone (jam)pot doen als het nog warm is, deksel er op en op de kop zetten, zo kun je het een poos bewaren.
Succes.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Stevige caramel
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.