Dank voor de reacties en de felicitaties.
Baklataart schreef:Ik ken de bodem van je vlaai niet, zal het eens opzoeken want het klinkt erg lekker 
Ik zal het recept hier plaatsen...het was een Duits recept. komt ie:
125gr (room)boter
3 eigeel
160gr poedersuiker (+wat extra om te decoreren)
halve tl kaneel
snufje kruidnagelpoeder (ik heb kruidnagel met gewoon fijngemalen met koffiebonen-maler)
geraspte schil van één citroen
125 gr gemalen amandelen (ik heb hele amandelen ook met de koffie-molen fijngemalen) (je kunt overigens ook hazelnoten nemen)
150gr bloem
200gr vulling of bakknikkers als je de bodem blind wil bakken
1. de boter wit schuimig kloppen. Eigeel, poedersuiker, kaneel, kruidnagel en citroenschil toevoegen.
Dan de amandelen en bloem toevoegen en tot glad deeg kneden.
Bal vormen en inpakken in vershoudfolie en ruim een uur koel wegleggen.
2.Deeg op een met bloem bestoven werkblad uitrollen. Het is net koekdeeg, dus breekt snel en blijft makkelijk aan je deegrol plakken (dus extra bloemen om plakken tegen te gaan....of bv tussen twee bakpapieren leggen tijdens het uitrollen.
3. Bekleed een vorm van 22xm doorsnede (uiteraard eerst invetten) met het deeg.
4. Overgebleven deeg samenkneden en opnieuw uitrollen...daaruit kun je stroken snijden of andere figuurtjes (om bovenop je vlaai te leggen om mee te bakken...maar je kunt natuurlijk er ook een paar koekjes van bakken)
5. Oven voorverwarmen op 180gr
6. Confiture/vlaaivulling over je vlaai verdelen, of gebruik bakknikkers voor blindbakken.
5. Vlaai ca 45 min bakken.
Succes. Hij smaakt echt heel lekker.
Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery