1

Onderwerp: Taartdeeg krimpt

Goedenmiddag,

Ik heb een simpel deel gemaakt voor een fruittaart die ik wil vullen met banketbakkersroom en daarboven op fruit. Het deeg bestaat uit:

  • boter

  • suiker

  • ei

  • bloem

  • zout

Dit deeg heb ik na het kneden uitgerold en in een vierkant bakblik met een opstaande rand van 2 cm gelegd. Overtollig deeg aan de rand weggesneden en in de oven geplaatst. Eerst 5 min. op 200C daarna 15 min. op 180C. Toen ik het uit de oven haalde was de opstaande rand nog maar 1 cm ipv 2 cm hoog. Ik dacht dat deeg juist uitzet als je het bakt en niet krimpt. Wat doe ik verkeerd?

Ik hoor graag tips!

2 Laatst bewerkt door lang delftje (07-02-2016 19:40)

Re: Taartdeeg krimpt

Je kan dit voorkomen door het deeg iets over de rand te laten hangen of anders erwten of bonen erin
wat ook kan is eerst bakpapier er in  en dan munten die je eerst heet heb gemaakt dat heeft het voordeel dat het deeg beter gaar wordt.


http://www.channel4.com/programmes/how- … art-recipe

Als je zondigt zondig dan lekker

3

Re: Taartdeeg krimpt

Ik zou dus het overtollig deeg niet eerst wegsnijden. Maar pas wegsnijden na het blind bakken.
In de britisch bake-off was dit eens een tip al weet ik niet bij welk deeg dat was.