1

Onderwerp: Vullingen

Goedemorgen

Nu kan ik mijn vraag niet vinden
Ik moet voor kerst zes taarten maken
Geen probleem daarmee,maar wel even wat over de vullingen
Nu (maandag) wil ik een taart met slagroom en bbr maken
Afgestreken met bc en fondant
Hij word woensdag opgehaald
Kan dat
Morgen dan taart,,,bbr vers fruit...botercreme en marsepijn ook voor woensdag
Alles gaat in dozen in de koeling
Maar kan dit nu al?

Groetjes

Re: Vullingen

Hoi,

De taart met slagroom is maar maximaal 1 dag houdbaar, dus deze kun je beter vervangen voor een andere vulling of pas de dag er voor maken.
Als de taarten voor Kerst zijn en je maakt ze nu al moeten ze nog wel worden ingevroren, want een taart met vulling en marsepein is maximaal 3 dagen houdbaar.
Dan kun je ze 1 dag van te voren er uit halen, in de koelkast laten ontdooien en dan zijn ze voldoende ontdooid voor op Kerstdag om te gebruiken.

3

Re: Vullingen

Wanneer er een taart besteld wordt vraag ik altijd wanneer de taart gegeten wordt. Wel zo veilig  ;). Zeker wanneer het banketbakkersroom betreft. Slagroom gebruik ik (liever) niet. Dit zeg ik ook tegen de mensen en dit is nooit een probleem. Ik ga dus liever voor veilig en gebruik eigenlijk altijd een crème  :Y. Vulling met room vul ik ook max een dag van tevoren.