1

Onderwerp: Spoed hulp: snow globe

Hai allen

Voor de kerst moet ik snow globe cupcakes maken.
Een erg leuk project. Echter is de helft van de gasten vegetarisch.
Dit houd in dat ik geen gelatine kan gebruiken voor het maken van de globes.
Nu heb ik geen ervaring met agar agar, de vegetarische variant.
Weten jullie of dit werkt?

Ik kreeg ook de tip om isomalt te gebruiken. Maar dat word te warm om een ballon in te dippen. Die zullen dan knappen dus dat gaat hem niet worden.

Het maken van de globe gaat over het algemeen heel makkelijk door het dopen van een ballon (latexvrije waterballonnen) in de gelatine, hard laten worden, ballon lek prikken, eruit halen en plaatsen van de globe op je versierde cake.

Wie o wie heeft hier een oplossing voor of ervaring met agar agar? Of isomalt met ballonnen?

Bedankt alvast!

2

Re: Spoed hulp: snow globe

Ik heb geen ervaring met werken met agar agar, wat ik wel weet is dat ik er enorm ziek van wordt..

3

Re: Spoed hulp: snow globe

Hoe komt dat Willeke? Allergie?

4

Re: Spoed hulp: snow globe

Agar agar is wel wat instabieler dan gelatine, het verliest eerder z'n kracht. Dus ik vraag me af of he hetzelfde effect kunt bereiken zoals met gelatine...

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Spoed hulp: snow globe

En agar agar blijft redelijk zacht. Kun je geen plastic gebruiken? Of suiker in ronde, hittebestendige schaaltjes (suiker erin gieten, even laten zitten en dan omdraaien)?

Perhaps when we find ourselves wanting everything,
It is because we are dangerously near to wanting nothing - Sylvia Plath

6

Re: Spoed hulp: snow globe

fem99 schreef:

Hoe komt dat Willeke? Allergie?

Ja ik denk het.. Voor de rest geen last van voedingsmiddelen, alleen met agar-agar en vet sin.