Onderwerp: Wilton Checkerboard taart gemaakt met bitterkoekjes cakemix
Omdat er geen recept in de handleiding van de checkerboard staat (alleen basisrecept) ben ik het zelf gaan uitvogelen.
Je heb nodig :
- 400 gr. Bitterkoekjes cakemix
- 4 eieren
- 200 gr boter (geen vloeibaar)
Als het beslag klaar is heb je 1100 gram beslag. Dit ga je verdelen over 6 bakjes. Zie onderstaande grammen. Dit is voldoende om 2 bakvormen te vullen.
Buitenste ring = 350 gr x 2 = 700
Middelste ring = 150 gr x 2 = 300
Binnenste ring = 50 gr x 2 = 100
Totaal : = 1100 gram
Bakvorm 1 doe je bijvoorbeeld van buiten naar binnen : Rood, Geel, Groen
dan is bakvorm 2 van buiten naar binnen : geel, groen, rood
Weeg en kleur je beslag pas als je het daadwerkelijk de bakvorm gaat vullen. Dan weet je zeker dat je per kleur voldoende heb. Het is belangrijk dat je een cakemix gebruikt, maakt niet uit wat voor smaak, maar geen bescuitmix, dit is namelijk te slap en lopen de kleuren in elkaar over.
Ik heb een hete lucht oven en die zet ik op 160 graden en dan per 15 min check ik het even. In totaal staat het ongeveer 40 min in de oven. Na een half uur leg ik een stukje bakpapier op de taart want de verbrand het niet en blijven de kleuren mooi.
Succes
https://www.facebook.com/SonjaTaartenCu … ?pnref=lhc