Onderwerp: Swiss meringue creme, bij welke temp is jullie suiker gesmolten?
Hallo,
alweer een vraag over de Swiss meringue creme, Ik maak altijd de Swiss meringue creme en deze moet verwarmd worden tot ongeveer 71 graden , dat zeggen de meesten tenminste,( lees soms ook wel tot 60 graden )
Er wordt ook gezegd dat als je geen suikerthermometer hebt je dan ook met je vingers kunt voelen, als de suiker gesmolten is dan is het eiwit/suiker mengsel ook goed verwarmd, MAAR ik heb net meringue creme gemaakt en mijn suiker was bij 50 a 55 graden al gesmolten, is dan het eiwit mengsel goed om verwerkt te worden? of moet het toch verder verwarmd worden? omdat de meesten toch 71 graden aanhouden...? want anders is dat voelen tussen de vingers of je suiker gesmolten is ook niet veilig..?
Als ik het verwarm tot rond de 70 graden en dan voel, dan is het mengsel wel aardig heet, dus twijfel of het dan niet te heet wordt bij me.
groetjes Astrid.