Onderwerp: glutenvrij

Hallo allemaal,
Ik heb een opdracht voor een glutenvrije taart. Ik heb de glutenvrije sponge cake van Madame Loulou gekocht. Zijn de verhoudingen voor deze mix hetzelfde als voor een "gewoon" biscuit. Daar gebruik ik bij 8 eieren, 280 gr suiker, 80 gr maizena en 240 gr bloem. Het pak loulou is 400 gr en daar moeten ook 7 a 8 eieren bij. Wordt ie dan net zo hoog als de gewone?

Kijk ook eens op mijn fb pagina Mar-vellous cakes!

Re: glutenvrij

Hoi,

Ik kan geen antwoord geven op je vraag, maar wel een tip: niet alle maizenasoorten zijn glutenvrij. Goed op de verpakking kijken. Bijv van Koopmans is niet glutenvrij. Verder heb je het over 240 gram bloem, daar bedoel je dan toch de glutenvrije sponge cake mee? Want ook in bloem zitten gluten.
Meer info over glutenvrije bloem:
http://www.joansstory.nl/2014/10/gluten … oor-bloem/

3

Re: glutenvrij

Marja geeft de ingrediënten aan die ze voor een gewoon biscuit gebruikt. Ze heeft glutenvrije sponge cake mix gekocht.

Staat er niet op voor welke maat bakblik de mix is? Vaak komt het wel overeen. Ik zou zeker niet meer eieren gebruiken, dan krijg je zo'n eierkoek smaak.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: glutenvrij

Hoi Marja,

Wat was je ervaring met de glutenvrije mix van madame Loulou?

5

Re: glutenvrij

Niet helemaal je antwoord, maar toch; ik had de brownie-mix van madame LouLou, maar die viel wat tegen. Het was niet vies, het was echt brownie, maar mijn eigen recept vind ik lekkerder. ;) De red-velvetcakejes waren wel erg lekker en voor herhaling vatbaar. De sponge cake heb ik nog niet geprobeerd.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com