Onderwerp: Welk matriaal gebruiken jullie om te bekleden?
Ik heb nu verschillende soorten geprobeerd en er zit redelijk wat verschil in de soorten fondant enz.
Welk merk vinden jullie het fijnst werken?
https://www.facebook.com/sylviahobby
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Welk matriaal gebruiken jullie om te bekleden?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik heb nu verschillende soorten geprobeerd en er zit redelijk wat verschil in de soorten fondant enz.
Welk merk vinden jullie het fijnst werken?
Ik werk het liefst met Funcakes fondant
Ik bekleed nooit met fondant, alleen met marsepein. En daar gebruik ik alleen Zeelandia voor. Ik vind dit merk lekker qua smaak en makkelijk mee te werken.
Fondant gebruik ik af en toe voor letters etc. maar gebruik daar allerlei merken voor.
Ik vind massa ticino het fijnste, is duurder dan de funcakes maar hij scheurt bij mij nooit en je kan hem super dun uitrollen.
Zelfs in warm weer is het fijn om mee te werken en de smaak is niet chemisch.
Daarnaast is die ook gluten en lactose vrij.
Ik heb funcakes geprobeert maar kon er totaal niet mee over weg, super plakkerig en toch scheuren? Ik gebruik funcakes alleen om te boetseren.
Gebruik meestal Satin ice, is soepel, flexibel , dun uit te rollen en zacht van smaak. Gebruik de voorgekleurde blokjes fondant voor boetseersels. Ook de fondant van Bakels en sligro is prima, voorkeur Satin ice.
Ik ben ooit begonnen met Funcakes en nooit meer afgestapt...
callebaut fondant. Absoluut de lekkerste en makkelijkste!!
Ik gebruik wit van de Sligro (uit de emmertjes) en gekleurd van Funcakes. Heb trouwens op een ander fb-forum gelezen dat de kwaliteit van de Sligro fondant (de emmertjes wit) achteruit is gegaan. Iemand hier last van gehad?
jammer genoeg verkopen ze callebaut niet in kiloverpakking. Heb ooit eens emmer gekocht omdat ik die keer best veel nodig had, maar ik bekleed meestal met Zeelandia marsepein. Ben zelf niet zo van de fondant, maar de Callebaut vind ik dan nog de lekkerste. En fijnste om mee te werken
Ik heb de callebaut wel al in de kilo verpakking gekocht. Wel online dan.
Ik ben er nog niet uit.
Heb ooit die van de Aveve gebruikt, Cake 'n party en scheurde wat.
Nu had ik onlangs 2 taarten gemaakt.
Een met satin ice, was heel makkelijk om te kleden maar heel plakkerig en had er dan maar wat suikerpoeder op mijn aanrecht gedaan maar dat maakte plekjes en zelfs dan kon ik nog niet met de smoother over. Wel een resultaat zonder plooien ook al ben ik maar beginner.
De andere taart met callebaut was heel hard om te kneden, maar had wel wat plooien maar gok dat het beter zal gaan als ik wat meer oefen. Kon je wel met de smoother over en had geen suikerpoeder nodig.
Mijn vriend had voorkeur voor de smaak van satin ice maar bij mij maakte niet zoveel uit. En ik en de meesten die ik ken eten het niet op.
Ik deed het altijd met funcakes. Maar sinds ik callebaut geprobeerd heb, zweer ik daarbij. Wat een geweldig fijne fondant is dat!
Ik gebruik wit van de Sligro (uit de emmertjes) en gekleurd van Funcakes. Heb trouwens op een ander fb-forum gelezen dat de kwaliteit van de Sligro fondant (de emmertjes wit) achteruit is gegaan. Iemand hier last van gehad?
Ik gebruik de witte emmer van de sligro met zwart logo en bake & nogiets..maar werkt niet lekker meer..en dus opzoek naar wat anders
Ik gebruik alleen marsepein. En dan die van funcakes. Werkt super en is ook nog heel
lekker. Krijg complimenten dat de marsepein en de taart
altijd super lekker zijn. Dus....hou ik het bij funcakes
Ik gebruik alleen marsepein. En dan die van funcakes. Werkt super en is ook nog heel
lekker. Krijg complimenten dat de marsepein en de taart
altijd super lekker zijn. Dus....hou ik het bij funcakes
Deze gebruikte ik ook in het begin, totdat iemand zei dat ze de marsepein van de banketbakker toch iets lekkerder vond . Ik balen, maar wist ik veel....ik was net begonnen met taarten maken. Ben gaan zoeken op het web en ontdekte Zeelandia marsepein........ Zoveeeeel lekkerder en makkelijker te kneden dan FC . En de taart aanvragen kwamen, en blijven, binnenstromen
Zeelandia (marsepein) of Callebaut (fondant). Beide werken erg fijn
Ik wil dat callebaut fondant wel eens proberen, wie weet waar ik het best kan bestellen?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Welk matriaal gebruiken jullie om te bekleden?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.