1

Onderwerp: gaat basterdsuiker op fondant uitlopen ivm zweten?

Hoihoi. Ik ben met een piratentaart bezig die ze vanavond komen halen. Nu wil ik basterdsuiker gebruiken om een eilandje te maken,maar de taart is net uit de vriezer, en staat in de koelkast te ontdooien.  Als ik daar die basterdsuiker op doe, gaat dat dan niet uitlopen of smelten?
De fondant gaat zweten en wordt nat????

Alvast bedankt Sandy

Re: gaat basterdsuiker op fondant uitlopen ivm zweten?

grote kans dat er een drabje van basterdsuiker overblijft. Heb je misschien biscuitjes die je kan verkruimelen? Deze verliezen natuurlijk ook wel knapperigheid maar gaan niet smelten.

Tja bij ontdooien gaat er condens ontstaan door het temperatuursverschil, misschien even een bakje zout in de taartdoos erbij zetten zodat het zout het vocht opneemt.

Groetjes Kirsten

3

Re: gaat basterdsuiker op fondant uitlopen ivm zweten?

Misschien kun je wachten totdat de taart helemaal ontdooit is? Ik heb wel ervaring met basterdsuiker in de koeling en die smolt in ieder geval niet.

4

Re: gaat basterdsuiker op fondant uitlopen ivm zweten?

Oeps zie net dat ie er net uit is en dat ze 'm vanavond komen ophalen. Dan inderdaad iets van bastognekoeken verkruimelen ofzo.