1 Laatst bewerkt door Madame cake (01-11-2015 07:42)

Onderwerp: Verhouding boter:suiker in beslag

k heb gisteren een bodem gemaakt maar er zit iets dwars. Hij is wel gelukt, maar ik wil even iets zeker weten.
In het recept staat dat ik 50 g boter schuimig moet kloppen met 180 gram suiker. Ik heb heel hard mijn best gedaan, maar schuimig werd het niet. Zou er een fout in het recept zitten? 50 gram boter lijkt mij zo weinig om de boel schuimig te krijgen......

2

Re: Verhouding boter:suiker in beslag

Wat voor soort bodem moet het zijn, lijkt me wel heeeel veel suiker op 50 gr boter toch :think:

3

Re: Verhouding boter:suiker in beslag

Het is een oreo-vanille bodem en volgens mij is het een cake bodem. Er gaat verder nog qua vloeibaar 125 ml melk en een eiwit doorheen. Maar dat is dus na het romig kloppen van de suiker en boter. Zou het 150 gram zijn?