1 Laatst bewerkt door poohbeer (18-10-2015 14:16)

Onderwerp: Bak-vul schema weinig tijd en kleine vriezer

Hai!

Het is al enige tijd geleden dat ik een taart bekleed heb. Dus weet ff niet meer zo goed de volgorde met invriezen enz enz

Ik heb zaterdag as. de stapeltaart nodig, heb maar een kleine vriezer en moet ook nog heel de week werken..
Wat kan ik het beste doen?

Biscuit invriezen om beschadigingen te voorkomen?
En wanneer vul ik hem dan en smeer ik hem dan af (voor invriezen of na ontdooien)??
Of toch in zijn geheel invriezen (twee losse lagen bekleed)

Deze moet het worden: https://www.flickr.com/photos/51226001@ … otostream/

Txs voor jullie tips!

2

Re: Bak-vul schema weinig tijd en kleine vriezer

Als ik weinig tijd heb doe ik het als volgt :

taart voor zaterdag :

woensdag kapsels bakken , in de diepvries...

donderdag poppetjes boetseren o.i.d. en fondant kleuren....

vrijdag ganache maken , vullingen maken etc. ....

zaterdagochtend kapsels uit de diepvries halen en een uurtje later beginnen met vullen en afsmeren,
taart koelen , 
daarna de taart bekleden en decoreren

Heb je hier wat aan ?

Succes :-)

3

Re: Bak-vul schema weinig tijd en kleine vriezer

Hai @Koko,

Super, dank je.
Heb je de kapsels al "doorgezaagd" als je ze in vriest?
Of kan dat bevroren ook?

Txs!

Re: Bak-vul schema weinig tijd en kleine vriezer

Doorzagen pas voordat je gaat vullen, dus wanneer het kapsel zaterdag ontdooit is. Anders wordt het biscuit zo droog. Succes!  :thumb:

Groetjes Kirsten

5

Re: Bak-vul schema weinig tijd en kleine vriezer

Inderdaad zoals mijn taartcollega  ;-) hierboven ook aangeeft , snijden na het ontdooien  :y

6

Re: Bak-vul schema weinig tijd en kleine vriezer

Txs!