1

Onderwerp: Mini taart

http://s11.postimg.org/ios1j1sa7/image.jpg

Aangezien ik bakken leuk vind, maar mijn man er niet van fondanttaarten houdt. Heb ik hele kleine bakblikken gevonden zodat mn dochter en ik samen de taart op kunnen (in een paar dagen)

Ik heb steeds moeite om de fondant strak te hebben. Er blijven bobbels op. Wat zij jullie tricks daarin?
En snijden jullie de taart ook bij?

2

Re: Mini taart

Wel schattig, kleine taartjes! Wat bedoel je met bijsnijden? Ik snijd altijd de bovenkant recht af, maar gebruik de onderkant als bovenkant zodat die gegarandeerd recht is door je bakvorm. En hobbels is vaak de truc echt goed recht en strak smeren met botercreme... Hopelijk heb je hier wat aan ;)

Er waren eens cupcakes, taarten, koekjes en nog veel meer ander lekkers te vinden op http://www.bakverhalen.nl en https://www.facebook.com/bakverhalen

3

Re: Mini taart

Smeer je maar een keer af of meerdere keren om het zo strak te krijgen?

4

Re: Mini taart

wat een lief taartje en goed idee die kleine blikken =D

Zelf vind ik wel hoe kleiner het taartje hoe lastiger het bekleden, vind ik dan hoor.

maar inderdaad goed met 1:1 botercreme afsmeren of ganache en dan met een warm mes glad maken.

5

Re: Mini taart

Ik zou de bovenkant omdraaien, dan heb je een rechte bovenkant ipv een bolling en het afsmeren is ook lastig. Ik zelf worstel daar ook nog wel mee. Ik smeer af, laat het een aantal uren in de koeling staan en smeer dan met een warm paletmes af.

Maar ik vind dat je er een hele leuke taart van hebt gemaakt. En wat Baklataart zegt, hoe kleiner de taart, hoe lastiger het bekleden.