Re: Appelkruimel-plaatkoek
Wat een succesnummer is dit!! Zalige koek! Net uit de oven, om bij te watertanden.En makkelijk te maken. Mijn dochter trakteerd haar trainers morgen op een stukje !!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Appelkruimel-plaatkoek
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Wat een succesnummer is dit!! Zalige koek! Net uit de oven, om bij te watertanden.En makkelijk te maken. Mijn dochter trakteerd haar trainers morgen op een stukje !!
Ik heb hem vanavond ook gemaakt Heeeeeerlijk!
Ik heb een kleine combi oven, moet ik het recept dan halveren? Of is deze hoeveelheid juist precies goed voor deze bakplaat.....
Hij kwam bij mij gisteravond prachtig de oven uit, en lekker dat ie was.
Bedankt voor het delen van dit gemakkelijke en lekkere recept!!
Ik zou deze taart zeer graag eens maken, maar wat is het verschil tussen havermout en havermoutvlokken?
Groetjes!
geen
geen
Jawel
Havermout is fijner dan havervlokken maar voor het recept maakt het niet heel veel uit hoor .
Ik heb hem gister gemaakt met 350 gram suiker ipv 500. Was meer dan genoeg. Beetje vanillesaus erbij, klodder slagroom.....jammie.
heb hem opgeslagen ga hem zeker nog eens bakken
Het was zooo lekker dat ik er spontaan trek in kreeg vandaag en daarom gewoon nog een lading gebakken heb
ik had nog maar 1 pakje boter in huis dus heb de hoeveelheden even omgerekend naar gebruik bij 1 pakje boter:250 gram boter
300 gram suiker
150 gram havermout
300 gram zelfrijzend bakmeelIk vind trouwens geraspte appel wel lekker en handig werken merk ik!
Mij is gevraagd appel/kruimelplaatkoek te maken.
Dat heb ik nog nooit gedaan.
Bovenstaande hoeveelheid lijkt me wel handig, zeker om een keer te oefenen.
Maar ik heb de volgende vragen over dit kleinere recept:
Hoeveel appel heb je er bij gedaan?
Bak je dat ook gewoon op de grote bakplaat die bij de oven hoort? Zo ja, tot hoe ver spreid je het kruimeldeeg over de bakplaat? 1/3e ofzo?
Of neem je een kleiner vierkant bakblik of een ronde bakvorm?
En welke dan (maat)?
En kan je me ook een richtlijn geven voor hoeveel zout, suiker en kaneel bij de appels. Met :wat jij lekker vind" kan ik nog niet zoveel .
ga em opslaan, eerst op mijn computer en daarna op de dijtjes
hij stond al een tijdje op mijn lijstje,
gisteravond eindelijk een reden om hem te bakken.
de kids vonden hem hier geweldig lekker,
mijn mannetje ook maar die vond hem inderdaad zoet.
zelf even een klein hapje geprobeerd en ik vind hem
ook erg lekker maar bak hem inderdaad volgende keer met de helft suiker..
bedankt voor het recept hij zit nu in mijn vaste receptenboek.
Klinkt heel goed, ga ik ook een keer doen
Ik wil deze appelkruimel-plaatkoek morgen gaan maken. Ik denk dat ik er appel en banketbakkersroom in doe.
Misschien heb ik er helemaal overheen gelezen hoor, maar ik zie nergens op hoeveel graden de oven moet staan.
Wie kan me helpen?
Sorry, zie net dat het 175 graden moet zijn.
dubbel...
Eindelijk deze eens gemaakt, stond al heel lang op mijn lijstje. Ik heb een glutenvrije variant hierop gemaakt en terwijl ik deze op een schaal aan het leggen was, waren al twee stukken weg..... Deze viel zeker in de smaak.
Heb hem gemaakt met 400 gram lichte basterdsuiker, speculaaskruiden door het deeg.
Kaneel, citroensap en banketbakkersroompoeder door de appel.
Ik kon er 24 stukjes van snijden, na 35 minuten was hij klaar.
Heerlijk! Beetje chewy aan de onderkant en knapperig aan de bovenkant!
Het laatste berichtje is toevallig van mij zie ik haha! Wilde weer even het recept opzoeken.
Nou het begint hier weer heerlijk te ruiken hoor!
Het laatste berichtje is toevallig van mij zie ik haha! Wilde weer even het recept opzoeken.
Nou het begint hier weer heerlijk te ruiken hoor!
Doe je dan gewoon de banketbakkersroompoeder door de appel? En hoeveel ongeveer. En is de 175 graden voor een hete lucht oven?
Groetjes Vonn
175 graden is voor boven en onderwarmte. Met hetelucht moet je geloof ik 20 graden naar beneden doen. Ja, de banketbakkersroompoeder gooi ik gewoon door de stukjes appel.
En hoeveel... Niet heel veel hoor, 2 lepels of zo. Samen met de kaneel en citroensap door de appelstukjes mengen. Ik had 5 grote appels gebruikt.
175 graden is voor boven en onderwarmte. Met hetelucht moet je geloof ik 20 graden naar beneden doen. Ja, de banketbakkersroompoeder gooi ik gewoon door de stukjes appel.
En hoeveel... Niet heel veel hoor, 2 lepels of zo. Samen met de kaneel en citroensap door de appelstukjes mengen. Ik had 5 grote appels gebruikt.
Super dank je wel voor je snelle reactie.
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Appelkruimel-plaatkoek
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.