1

Onderwerp: stevige elfenvleugeltjes maken voor cupcakes

Heeft er iemand tips en trucs voor het maken van stevige (eetbare) elfenvleugels?
Doen jullie dit met royal icing of met chocolade?
Mijn ervaring met royal icing is...je spuit er 60 en je houdt er 2 hele over...  :S
hoe doen jullie dat?
en als jullie het met chocolade doen hoe houden jullie deze lange tijd vloeibaar in een spuitzak?

Groetjes

2

Re: stevige elfenvleugeltjes maken voor cupcakes

Ik doe dit (soms) met snoeppapier  ;) . De vleugels zien er dan niet zo massief uit, zeg maar, en zijn een stuk lichter  ;) .

Re: stevige elfenvleugeltjes maken voor cupcakes

Of knippen uit gelatineblaadjes.

Re: stevige elfenvleugeltjes maken voor cupcakes

eetbaar papier...mja das een goeie...maar had sierlijke dingetjes in gedachten zo gespoten met chocolade of royal icing...maar breekt zo snel...

gelatine heb ik eens gedaan, vleugeltje gemaakt met dunne ijzerdraad en dan in gesmolten gelatine gedompeld en laten drogen...was een mooi vleugeltje, maar ijzerdraad is niet eetbaar he... :-)

5

Re: stevige elfenvleugeltjes maken voor cupcakes

Je kan het eetpapier of de gelatine toch versieren/schilderen, dan maak je ze vanzelf sierlijk.
Ik zou ook voor 1 van deze 2 gaan, stevig maar niet te zwaar