1

Onderwerp: biscuit afgesmeerd met ganache invriezen?

Hallo!

Ik heb al gezocht hier op het forum, maar ik vind allemaal (tegenstrijdige) dingen..
Ik heb volgende week zaterdag een grote opdracht, maar komende week geen tijd om te bakken, dus ik bak alles nu vast en vries het in. Nu wil ik oa een chocoladetaart maken en deze vullen met chocolade botercreme en afsmeren met ganache (van pure chocolade). Nu was mijn vraag of ik de biscuit het best los kan invriezen, of dat ik hem al gevuld en afgesmeerd in kan vriezen?
En dan het best in doos of in een plastic zak?

Alvast bedankt!

Love, peace and a blueberry muffin :P

2

Re: biscuit afgesmeerd met ganache invriezen?

Je kan hem prima gevuld & afgesmeerd en wel invriezen. Ik zou hem dan in een doos zetten zodat hij niet kan beschadigen en dan een zak er omheen zodat er zo weinig mogelijk vocht bij komt. Bij het ontdooien laat je de taart in de doos, maar zonder de zak. Dan droogt eventueel vocht gewoon op.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: biscuit afgesmeerd met ganache invriezen?

oke bedankt!

Love, peace and a blueberry muffin :P