1

Onderwerp: Chocolade mousse/creme voor bruidstaart

Ik ga de vulling zonder slagroom maken. Normaal maak ik bc van de mix en doe er dan wat gezeefde cacao door. Heeft er iemand een andere manier om deze vulling te maken?

2 Laatst bewerkt door MariekjeJo (17-08-2015 18:17)

Re: Chocolade mousse/creme voor bruidstaart

Ik maak chocoladebotercreme door chocolade te smelten, dan maak ik mn bc (duurt ongeveer 30 minuten) en dan mix ik de inmiddels flink afgekoelde chocolade erdoor... Chocolademousse maak ik met een recept van Rudolph van Veen.

Perhaps when we find ourselves wanting everything,
It is because we are dangerously near to wanting nothing - Sylvia Plath

3

Re: Chocolade mousse/creme voor bruidstaart

MariekjeJo schreef:

Ik maak chocoladebotercreme door chocolade te smelten, dan maak ik mn bc (duurt ongeveer 30 minuten) en dan mix ik de inmiddels flink afgekoelde chocolade erdoor... Chocolademousse maak ik met een recept van Rudolph van Veen.

Met de bc mix van funcakes? En hoeveel chocolade gaat er dan door?

4

Re: Chocolade mousse/creme voor bruidstaart

Nee. Ik maak het volgens een recept van Ann Reardon, met italiaans schuim. Ik heb de verhoudingen daarop gebaseerd… Ik durf je geen precieze hoeveelheid te zeggen, ik heb eerlijk gezegd ook nog nooit gewogen hoeveel botercrème ik maak voor een taart, ik weet hoeveel eiwitten genoeg is zeg maar...
Per 6 eiwitten (mijn 'eenheid'), wat denk ik ongeveer zorgt voor 1,3 kg botercrème (excl. choc) gebruik ik 408 gram chocolade.
Als je interesse hebt in het recept + verhoudingen laat me maar weten! Het is wel iets bewerkelijker dan met een mix, maar wel heerlijk zacht van smaakt. Vind ik :-)

Perhaps when we find ourselves wanting everything,
It is because we are dangerously near to wanting nothing - Sylvia Plath