Het is een recept uit het 'Hoe overleef ik?' kookboek, dus ietwat simpel. Ik citeer:
Simpele Vijgentaart
12 verse vijgen - 1 pakje roomboter (250 gr dus) - bladerdeeg voor een springvorm van gemiddeld formaat (dat staat er dus niet bij...) - 2 eieren - 200 gram (riet)suiker - 1/2 liter melk - 50 gram bloem - handje walnoten, iets gehakt.
1. Bekleed een ingevette ronde bakvorm met het bladerdeeg. Je kunt ook bakpapier erin leggen, dan is invetten niet nodig.
2. Prik er wat gaatjes in met een vork.
3. Bak het 15 minuten op 180 graden en haal de bakvorm weer uit de oven.
4. Snij de vijgen doormidden.
5. Klop de eieren samen met 150 gram suiker tot een schuimig mengsel.
6. Verwarm de melk in een pannetje, samen met 50 gram suiker.
7. Klop de bloem door het eimengesl en giet er dan beetje bij beetje de warme melk bij.
8. Giet het beslag op de voorgebakken taartbodem.
9. Leg de gehalveerde vijgen erop.
10. Strooi er nog wat walnoten overheen
11. Bak de taart nog een minuut of 15 op 200 graden in het midden van het oven.
Ik hoop dat je er wat aan hebt, veel plezier in elk geval met die heerlijk vijgen!
Perhaps when we find ourselves wanting everything,
It is because we are dangerously near to wanting nothing - Sylvia Plath