Onderwerp: Taart in de tropen
Lieve taartenbakkers!
Ik heb een vraagje. Wij wonen sinds kort op Aruba en nu ga ik voor iemand een taart met marsepein maken.
Ik heb al even proefgedraaid maar liep tegen het condens verhaal aan.....
Ik werk in een keuken die ik met airco goed koud kan krijgen dus dat is het probleem niet.
Maar zodra de taart klaar is zet ik m in de koelkast die hier op 3 graden staat. Als ik m op 7 graden zet, zoals in Nederland zijn de etenswaren niet koud genoeg dus dat is geen optie.
Maar goed op het moment dat ik de taart van 3 graden naar 33 graden zet krijg ik enorme condens op de marsepein.
Na een uur buiten de koelkast is dit zo goed als weg maar de marsepein blijft plakkerig! En...dan eet je warme taart en dat is heel vies!
Het is natuurlijk nogal een temperatuurverschil....
Hebben jullie goed advies voor mij?