1

Onderwerp: Blanke marsepein met witte fondant

Is er iemand die dit al eens heeft gemengd? En welke kleur komt er dan uit, is dit nogsteeds mooi wit?
Ben benieuwd naar ervaringen en meningen.

2

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Da's marsefond. Het wordt wel lichter, maar natuurlijk niet echt wit. Of je zou meer fondant moeten gebruiken, of witte kleurstof?

3

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Ja witte kleurstof heb ik helaas niet, en witte marsepein vind ik niet fijn. Dit lijkt me wel een uitkomst en als het alsnog mooi wit is, hoeft niet helemaal wit, begrijp je het nog? :P

4

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Ik meng het wel vaker maar mooi wit is het zeker niet meer.
Ook al met (veel) witte kleurstof gedaan maar echt mooi wit is het dan nog steeds niet!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

5

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Als ik witte marsefond wil hebben, dan meng ik witte marsepein (gekleurd dus) met fondant. Ongekleurde marsepein is absoluut niet wit en zal dus nooit een echt wit resultaat geven. Hoever het afwijkt van echt wit is uiteraard afhankelijk van de mengverhouding: hoe meer fondant tov de hoeveelheid marsepein, hoe witter.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

6

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Thanx voor de tips! Dan ga ik even puzzelen en hoop ik tot een mooi resultaat te komen :-D

7 Laatst bewerkt door Carien (08-04-2015 20:28)

Re: Blanke marsepein met witte fondant

gewoon je blanke marsepein kleuren, gaat heel goed hoor :)
Ik gebruik een mengsel van poeder en vloeistof, wordt echt hartstikke wit en is prima te verwerken :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/553324_824454060931174_207790806245967944_n.jpg?oh=91fe97e7794174cff7051617a85849d7&oe=55A76354&__gda__=1436918569_dceb5ff4531b3af9683d5b5f58c9ef75

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Zo Carien, dat ziet er echt super mooi uit! Zou je mij kunnen vertellen hoe je je marsepein zo mooi wit krijgt? Ben heel nieuwsgierig!

9

Re: Blanke marsepein met witte fondant

carien, wat voor poeder gebruik je?

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

10

Re: Blanke marsepein met witte fondant

wit poeder O-)  :cool:  :D

vloeistof: Wilton white-white icing colour
poeder: sugarcraft essentials icing whitener
Allebei via dlts

Combinatie van beide omdat alleen poeder te droog wordt en alleen vloeistof te nat :)
Net als met rood/zwart/paars enz ook wit 1 of 2 dagen van tevoren kleuren, dan trekt de kleurstof goed in :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Heel erg bedankt Carien! Dit ga ik dan maar eens proberen.

12

Re: Blanke marsepein met witte fondant

succes, moet goed komen :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

13

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Ik zie dat dit een ouder topic is, maar het trok de aandacht.
Wat is de reden dat marsepein en fondant gemengd worden?
Qua smaak lijkt het me niet lekker, beide hebben een typische eigen smaak en door de mengen verpest je die lijkt me.
Heeft het met stevigheid/houdbaarheid oid te maken?
Ik ben nieuwsgierig!

14

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Ik heb het ook wel eens gemengd omdat ik wilde weten hoe het smaakte. Vies is het niet en je kunt het prima mengen. Ik vind wel dat de marsepein overheerst, maar dat vind ik niet erg, omdat ik meer van de marsepein ben dan van fondant. Denk in ieder geval niet dat het met de houdbaarheidsdatum te maken heeft (je houdt gewoon de kortst THT datum aan van de marsepein of fondant). Wat betreft het soepele weet ik het ook niet zo, want mijn marsepein (Zeelandia) is al soepel, maar als je FunCakes marsepein gebruikt snap ik het wel, want deze is een stuk stugger, vind ik.

15

Re: Blanke marsepein met witte fondant

Ik maak marsefond omdat het lekker voelt, lekker werkt en lekker smaakt! Alleen fondant vind ik vies en alleen marsepein een beetje te veel van het goede. Ik gebruik trouwens wel zeelandia en satinice (liefst buttercream-smaak). Soms wordt het inderdaad te soepel en dan laat ik het een uurtje aan de lucht drogen.

Tieneke