1

Onderwerp: dowels bij ganache

Hoi hoi
Voor mijn stapeltaart (25/20/double barrel 15) volgende week smeer ik mijn taarten af met ganache. Hier moeten uiteraard ook dowels in. Wanneer steek ik die erin? Vóór het afsmeren met ganache, of erna? Omdat de ganache hard wordt leek me het lastig ze erna in te doen, maar anders zijn de dowels te kort...
groetjes, Joj

2

Re: dowels bij ganache

Ehm... bedoel je bij de double barrell, of bij de "gewone" stapel.

Want bij de db is het wel een beetje anders, maar ik doe het zo:

crumbcoat, afsmeren, opstijven, bekleden, dowels erin, stapelen >>  bij een standaard stapel
crumbcoat, rondje marsepein bovenop onderste taart, dowels erin, stapelen, afsmeren, opstijven, geheel bekleden >> bij een double barrell

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

3

Re: dowels bij ganache

dank je, sweet tooth.
Ik bedoel inderdaad de gewone stapel. De bovenste laag ganache wordt dus niet te hard om dowel er doorheen te steken?
groet

4

Re: dowels bij ganache

Nee hoor. Het wordt niet zo hard als chocolade of zo.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)