1 Laatst bewerkt door kimi (02-07-2015 13:15)

Onderwerp: Tips? wat gebruiken jullie met de warmte , afsmeren/ dijkje?

Goedemiddag deze middag,



Wat gebruiken jullie voor afsmeren/ afwerken / zorgen dat hij niet voor je neus smelt..
Ik zou gaan afsmeren met donkere genache.. En jahoor ik verbrand hem,  net even te lang..  850 gram chocolade naar de maan :rolleyes:  :nooo: ..

Cake staat af te koelen nu en ik ga vanavond verder.

Dus kom maar op met de tips! Om het makkelijker te maken word het een 3d piratenschip O-) ..

2

Re: Tips? wat gebruiken jullie met de warmte , afsmeren/ dijkje?

nieuwe ganache maken dus :)  (mbv magnetron, verbrandt 't niet: ínspired by Michelle, 3x op you tube)

evt bc 1:1 gebruiken, geen bc  van de mix in ieder geval...

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3 Laatst bewerkt door kimi (02-07-2015 17:27)

Re: Tips? wat gebruiken jullie met de warmte , afsmeren/ dijkje?

Ik had het met de magnetron op michelles manier gedaan. Knap hé  :lol:

Witte genache wel gelukt en nu donkere op vuur gemaakt voor het eerst dat ging ook prima.. Op de temperatuur van de keuken na.. 31 graden was het in mijn boetje..  :/

1:1 gaat wel dus? Mix durfde ik sowieso niet aan .

4

Re: Tips? wat gebruiken jullie met de warmte , afsmeren/ dijkje?

ganache gaat beter :) liefst in meer choc variant, zie link hieronder :)
inderdaad knap dat je 'm verbrand hebt dan.... wel zonde!

https://www.facebook.com/www.thelittlec … mp;theater

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Tips? wat gebruiken jullie met de warmte , afsmeren/ dijkje?

Nu heb ik geen tip voor dit weer. Maar ganache maak je toch gewoon door je slagroom op te warmen en dat over je chocolade te gieten. Dan kan je chocolade toch nooit verbranden. Maar ik gebruik parels dus mischien willen jullie gewoon niet de moeite doen om je chocolade in stukjes te doen?? :think:

6 Laatst bewerkt door kimi (02-07-2015 20:54)

Re: Tips? wat gebruiken jullie met de warmte , afsmeren/ dijkje?

Genache kan je ook maken door in de magnetron te doen. Kijk maar eens bij de link hierboven

Uiteraard breek ik de choc. in kleine stukjes.
En het was goede pure chocolade in 3:1 verhouding  =(

Ik heb nog even verder gekeken, het kan ook zijn dat er een drup water bij gekomen is. Garde had ik net schoongemaakt nl. In ieder geval het was korrelig en het vet dreef er boven op.

Inderdaad erg zonde.. Maar gebeurd is gebeurd..  =(

7

Re: Tips? wat gebruiken jullie met de warmte , afsmeren/ dijkje?

pure ganache maak je normaal 1:1 of 1:2.... Had je nu 3 delen choc ivm de hitte?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: Tips? wat gebruiken jullie met de warmte , afsmeren/ dijkje?

Ja indd . Had al gelezen dat meer choc. Dan beter was.

9

Re: Tips? wat gebruiken jullie met de warmte , afsmeren/ dijkje?

:thumb:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl