1

Onderwerp: smeerbare ganache een smaak geven

Goedemiddag,

Ik ga voor het eerst ganache maken om een taart mee af te smeren. Nu ga ik dit doen met witte chocolade. Ik vraag mij af of het mogelijk is om dit een smaak te geven. Ik gebruik als vulling gewoon botercreme en aardbeienjam. Ganache gebruik ik eigenlijk alleen om de taart strak te smeren en dan een laagje fondant erover. Wat raden jullie aan. Op google kan ik niks vinden hierover. Alvast bedankt. =D

2

Re: smeerbare ganache een smaak geven

Je vraag past iets beter in "Bekleden"  dan in "Over de site" ;)

[MOVE] --> Bekleden

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: smeerbare ganache een smaak geven

Ik heb al een aantal keren ganache gemaakt van chocodruppels met een smaakje (aardbei, citroen, sinaasappel, caramel) en dan heb je dus ook ganache met een smaak. Maar dan is ie niet van witte chocolade.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

Re: smeerbare ganache een smaak geven

Wellicht kan je een smaakstofje aan de slagroom toevoegen, de slagroom verwarmen en dan over de chocolade gieten.

Groetjes Kirsten

5

Re: smeerbare ganache een smaak geven

Bij pure ganache doe ik wel eens een sinaasappel likeur er doorheen, misschien iets met framboos een goed idee?