1

Onderwerp: Hoger biscuit

Hoi,
ik maak al een tijdje taarten, maar zou ook wel eens van die hele mooie hoge kapsels willen krijgen...

Mijn vormen zijn 7,5 cm hoog. Ik gebruik onderstaand schema:

Rond:
15 cm: 2 eieren, 132 gram mix, 13 gram water
20 cm: 4 eieren, 264 gram mix, 26 gram water
25 cm: 5 eieren, 330 gram mix, 33 gram water

Vierkant:

15x15: 2 eieren, 122 gram mix, 12 gram water
20x20: 4 eieren, 264 gram mix, 26 gram water
25x25: 6 eieren, 296 gram mix, 39 gram water

Mix gebruik ik van Funcakes. Ik bak eerst 34 minuten op 160 graden, daarna nog 5 minuten op 180.

Iemand voor mij tips hoe ik mijn biscuit hoger kan laten worden?

2 Laatst bewerkt door Esther68 (19-06-2015 19:08)

Re: Hoger biscuit

Meer mix gebruiken  ;) . Ik gebruik iig meer als wat in jouw tabel staat  ;)

3

Re: Hoger biscuit

Ik gebruik meer eieren én meer mix:
                 15 cm              20 cm      25 cm          30 cm
ei (gr/stuk)160/3,2          250/5    440/8,8        640/12,8
mix            208                    325            572                832
water         20,8            32,5            57,2                83,2

Mijn biscuits worden zo'n 10 cm hoog. Eieren rond ik meestal gewoon af, 3 bij een 15 cm  en 9 bij een 25.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

4

Re: Hoger biscuit

Ik gebruik inderdaad ook meer mix en ei en dus ook water:D

Meestal 1 maat groter als dat de tabellen hier en voor hele kleine taarten meestal 2 maten groter.

5

Re: Hoger biscuit

Hé top, bedankt, die ga ik de volgende keer proberen  cakebym :) heb jij dan zeker de 10 cm hoge bakvorm?

6

Re: Hoger biscuit

je kunt je bakvormen gewoon verhogen met een randje bakpapier..
Ik gebruik ook meer mix en eieren en dus water :)