Onderwerp: speciale roosjes....
In het weekend van moederdag heb ik een spelt-appelkruimeltaart met banketbakkersroom gemaakt.
De roosjes zijn gemaakt van appel.

Groetjes!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » speciale roosjes....
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
In het weekend van moederdag heb ik een spelt-appelkruimeltaart met banketbakkersroom gemaakt.
De roosjes zijn gemaakt van appel.

Groetjes!
Wat mooi heb je dat gedaan en zo leuk dat de hartjes van appel zijn gemaakt 
Ziet er lekker uit!!!! Leuk accent die appelbloemetjes.
Wat leuk die appelroosjes, dat ga ik onthouden.
Wat een chique appeltaart zeg!!! Leuk!!
Wat mooi. En wat een goed idee die appel-roosjes.
Die appelroosjes...zijn die trouwens meegebakken? of pas later er op gezet? en besprenkel je ze dan met citroensap zodat ze niet bruin worden...of doe je iets anders?
Vind het errug leuk
Heel erg leuk, maakt een apoeltaart gelijk veel chiquer!
Wat een leuk idee, zeg! Ziet er gelijk een heel stuk mooier uit dan een gewone appeltaart.
Bedankt voor jullie reacties!
Bianca 1969: de appelroosjes heb ik zo gemaakt:
Nodig: 3 à 4 appels, 500.ml water, 300gr suiker en een snuf(je) kaneel.
Snij/schaaf de appel in halve maandjes. Als je de schil er aan laat, geeft dat een mooi effect, een roze/ rode randje.
Doe het water, suiker, kaneel en de appelmaandjes in een pan en breng het net aan de kook en laat het +/- 10 min koken. Let op dat ze niet te zacht worden.
Haal de appelmaandjes uit de pan en bewaar het siroop. Laat de de appeltjes afkoelen en drogen.
Als ze afgekoeld zijn kan je roosjes vormen.
Ik heb eerst de bodem van de speltappeltaart gemaakt en +/- 20 voorgebakken.
Toen nog een laagje fijngesneden appel met wat suiker en kaneel.
Daar over heen een laag banketbakkersroom.
De roosjes heb ik in de banketbakkersroom vast gedrukt. Ik had er te weinig voor de hele bovenkant.
Daarom nog wat extra kruimeldeeg gemaakt en er om heen verdeeld.
De taart nog eens 20 min. afgebakken.
Na afkoelen kan je de roosjes voorzichtig met een kwastje met de overgebleven siroop bestrijken voor een glansje.
Groetjes!
Dank je wel voor je reactie.
Ga het zeker eens proberen. Ziet er super uit.
Bianca1969: graag gedaan hoor
Je kan ook nog een randje poedersuiker over de kruimels strooien. Maakt het misschien net nog een beetje af.
Groetjes!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » speciale roosjes....
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.