1

Onderwerp: speciale roosjes....

In het weekend van moederdag heb ik een spelt-appelkruimeltaart met banketbakkersroom gemaakt.
De roosjes zijn gemaakt van appel.  :p  :9  :P  :9

http://www.mijnalbum.nl/Foto540-BKKDEJWK.jpg

Groetjes!

Happy Cake Day!

2

Re: speciale roosjes....

Wat een leuk idee! Ziet er super uit!

groetjes Wilma

3

Re: speciale roosjes....

Wat een mooie, liefe en lekkere taart! :)

4

Re: speciale roosjes....

Wat mooi heb je dat gedaan en zo leuk dat de hartjes van appel zijn gemaakt :thumb:

5

Re: speciale roosjes....

Ziet er lekker uit!!!! Leuk accent die appelbloemetjes.

6

Re: speciale roosjes....

Bedankt allemaal voor jullie reacties!

Happy Cake Day!

Re: speciale roosjes....

Wat leuk die appelroosjes, dat ga ik onthouden.

8

Re: speciale roosjes....

Wat een chique appeltaart zeg!!! Leuk!!

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

9

Re: speciale roosjes....

Wat mooi. En wat een goed idee die appel-roosjes.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

10

Re: speciale roosjes....

Die appelroosjes...zijn die trouwens meegebakken? of pas later er op gezet? en besprenkel je ze dan met citroensap zodat ze niet bruin worden...of doe je iets anders?
Vind het errug leuk

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

Re: speciale roosjes....

Heel erg leuk, maakt een apoeltaart gelijk veel chiquer!

Gr. Lies(beth)
Omdat er iedere dag wel iets te vieren valt is er dus altijd een reden voor TAART! www.zininTAART.com

12

Re: speciale roosjes....

Wat een leuk idee, zeg! Ziet er gelijk een heel stuk mooier uit dan een gewone appeltaart.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

13

Re: speciale roosjes....

Bedankt voor jullie reacties! :o
Bianca 1969: de appelroosjes heb ik zo gemaakt:
Nodig: 3 à 4 appels, 500.ml water, 300gr suiker en een snuf(je) kaneel.
Snij/schaaf de appel in halve maandjes. Als je de schil er aan laat, geeft dat een mooi effect, een roze/ rode randje.
Doe het water, suiker, kaneel en de appelmaandjes in een pan en breng het net aan de kook en laat het +/- 10 min koken. Let op dat ze niet te zacht worden.
Haal de appelmaandjes uit de pan en bewaar het siroop. Laat de de appeltjes afkoelen en drogen.
Als ze afgekoeld zijn kan je roosjes vormen.

Ik heb eerst de bodem van de speltappeltaart gemaakt en +/- 20 voorgebakken.
Toen nog een laagje fijngesneden appel met wat suiker en kaneel.
Daar over heen een laag banketbakkersroom.
De roosjes heb ik in de banketbakkersroom vast gedrukt. Ik had er te weinig voor de hele bovenkant.
Daarom nog wat extra kruimeldeeg gemaakt en er om heen verdeeld.
De taart nog eens 20 min. afgebakken.
Na afkoelen kan je de roosjes voorzichtig met een kwastje met de overgebleven siroop bestrijken voor een glansje.

Groetjes!

Happy Cake Day!

14

Re: speciale roosjes....

Dank je wel voor je reactie.
Ga het zeker eens proberen. Ziet er super uit.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

15

Re: speciale roosjes....

Bianca1969: graag gedaan hoor ;)
Je kan ook nog een randje poedersuiker over de kruimels strooien. Maakt het misschien net nog een beetje af.
Groetjes!

Happy Cake Day!