1

Onderwerp: ganache vraagje

ik wil een grote taart afsmeren met ganache, witte ganache,
ik houd 1:3 aan 250 slagroom 750 witte choco. is dat goed?

mijn vraag is moet ik de ganache opkloppen voor afsmeren, of gewoon slagroom koken witte choc erbij roeren aflaten koelen tot goede dikte en klaar?

en hoeveel heb ik nodig om een taart vierkant van 20x20 alleen de randen af te smeren?
ik maak namelijk een groot hart van vierkanten tegenelkaar en dan een hart uitsnijden(80 personen)
en dacht als ik weet hoeveel ik nodig heb voor 1 taart alleen de zijkanten dan kan ik kijken hoeveel ik nodig heb voor mijn taart snapie?? hihihi

Re: ganache vraagje

Hoi Kim,

de verhouding 1:3 is de juiste.
Voor het afsmeren van een taart hoef je de ganache niet op te kloppen, je brengt de slagroom aan de kook, daarna witte chocolade erbij, roeren tot deze helemaal gesmolten is en daarna af laten koelen tot de gewenste dikte. Je kan het met gemak een dag van te voren klaar maken en wanneer het afgekoeld is  en te stijf is kan je het weer opwarmen in de magnetron (10 sec per keer tot gewenste dikte)

Met deze hoeveelheid kan je met gemak meerdere taarten van 20x20 afsmeren bij de randen, je kan ganache ook invriezen of bewaren in de koelkast wanneer je teveel gemaakt heb. Ga je de bovenkant niet afsmeren?

Groetjes Kirsten

Re: ganache vraagje

op de bovenkant komt meringue creme met aardbeien belegd :)

het izjn ongeveer 8 zijkanten....dan denk ik dat ik de ganache al de avond van te voren maak kan ik altijd de ochtend zelf wat bijmaken mocht het nodig zijn.
hoe kan ik het beste bewaren?

Re: ganache vraagje

Gewoon maken zoals hierboven beschreven en ik bewaar het in de koelkast. Je kan het ook een nacht laten afkoelen op je aanrecht en hierna in de koelkast.

Groetjes Kirsten