Onderwerp: Wolkencake recept
We kennen allemaal wel de bekende, luchtige wolkencake van Dr. Oetker. Luchtig en low-fat, wie wilt dat nou niet? Het geheime ingrediënt? Slagroom i.p.v. boter of olie. Weg met de verhalen dat olie je cake luchtiger maakt. Slagroom werkt veel beter. Het enige nadeel is dat zo'n pak best prijzig is. Natuurlijk kun je ook gewoon een pak cakemix halen en de boter vervangen, maar er is nog een makkelijkere manier! Je kan bij elk cakerecept boter gewoon vervangen door slagroom. Ik heb mijn eigen recept hier samengesteld voor een luchtige cake. Just perfect for 7 minutes in heaven !
Ingrediënten :
200 ml slagroom
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
8 gram vanillesuiker(optioneel)
4 eieren
Snufje zout
Bakpoeder
Bereidingswijze:
Er zijn twee manieren om een luchtige cake te krijgen;
Methode 1:
Verwarm je oven op 160 graden. Neem alle ingrediënten en mix het op de middelste stand tot een luchtig beslag. Vet de vorm in. Doe het beslag erin en verdeel het gelijk. Stop het in de oven voor 50-60 minuten. Alle ovens zijn verschillend. Check daarom na 40 minuten al met een satéprikker of de cake klaar is. Komt ie er schoon uit? Haal de cake eruit en laat hem een uur goed afkoelen. Niet schoon? Laat het nog even in de oven.
Methode 2:
Verwarm je oven op 160 graden. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf. Zet het even aan de kant. Mix in een andere kom de rest. Wanneer dit allemaal goed gemixt is, spatel je het eiwit bij je andere mix. Spatel voorzichtig. Vet je bakvorm in en stop hem in de oven. Herhaal de stappen vanaf nu die hierboven beschreven zijn.
Optie: je kan ook bij methode 2 wanneer je de eiwitten stijf klopt en wegzet, de slagroom ook apart stijf kloppen en dan de rest mixen en dan dit erbij voegen.
Dit was mijn recept. Als je onzeker bent of dit wel gaat werken, ik heb deze methodes en opties zelf uitgeprobeerd en kreeg steeds een luchtige cake. De luchtigste was methode 2 met de optie. Ik hoop dat jullie dit ook gaan uitproberen. Post hieronder foto's, verdere vragen etc.