Mieke Verheij schreef:Het is al gezegd, maar ik moet ook altijd even kijken naar al jouw creaties!! Dit ziet er ook weer heerlijk uit!! Ik maak zelf ook heel graag zulke dingen, en vind dit ook echt iets om een keer te proberen.
Mag ik vragen hoe je dat randje gepureerde aardbeien doet? Doe je daar gelatine doorheen? Zo ja, hoeveel? En heb je ook een receptje van de aardbeienmousse?
Hoe lang bak je de bladerdeeg?
Alvast bedankt voor je antwoorden!
Hallo Mieke
Dankjewel voor je compliment en ik heb er even een recept van gemaakt.
Bladerdeeg
Neem 8 blaadjes bladerdeeg van koopmans, leg die op een bakplaat en bak ze zoals op de verpakking staat.
maak de plakjes om de 5 minuten even plat en zet dan weer terug in de oven.
Steek daarna met een kookring de rondjes uit en laat er 4 in de kookring zitten.
Voor het aardebeienrandje tussenin
100 g aardbeien puree
75 g suiker (aan te passen, afhankelijk van de zoetheid van de vrucht)
2 blaadjes gelatine zacht laten worden in water en goed uitknijpen.
Combineer de puree en suiker in een kleine steelpan en breng het naar een kook
Voeg dan de gelatine in de puree en zet weg.
Banketbakkersroom
Dan maak de Banketbakkersroom 80 gram baketbakkersroompoeder met 125 ml. Slagroom en 175 ml. Water.
Doe de slagroom en het water in een kom en voeg tijdens het mixen de banketbakkersroom poeder toe, mix nog
eventjes door.
Verse aardbeienmousse
160 g aardbeien puree
65 g suiker (aan te passen, afhankelijk van de zoetheid van de aardbei)
3 blaadjes gelatine zacht laten worden in water.
120 g slagroom
12 g kristalsuiker
Breng de aardbeien puree en de suiker aan de kook
Voeg de gelatine toe aan de hete puree
Haal van het vuur en laat afkoelen (gebruik ijsbad om het proces te versnellen)
Ondertussen Klop de room en de suiker tot het bijna stijf is.
Wanneer de aardbei puree niet meer warm is samenvoegen met de slagroom.
Dan de lagen aanbrengen, eerst de banketbakkersroom in een kookring waar een bodem inzit doen, dan een laagje
van de gepureerde aardbeien en dan in de vriezer zetten totdat het stevig is.
Dan doe je de aardbeienmousse er bovenop en laat het helemaal opstijven.
Ik heb het in de vriezer op laten stijven en heb ze er de volgende dag pas uitgehaald maar dat moet je even zelf bekijken want ik had geen haast
Daarna het andere rondje bladerdeeg er bovenop en versieren zoals je zelf wilt.