1

Onderwerp: 2 verschillende formaten tegelijkertijd bakken

Ik heb ergens gelezen dat je de oven pas op zijn vroegst halverwege de baktid open mag maken, om inzakken te voorkomen.
In de how to op .lakeland.co.uk/r80530/Ladybird-Cake bakken ze een boltaartje van 9 cm tegelijkertijd met één van 20.
De kleine moet 15-20 minuten, de grote 45-60 minuten.
Dat snap ik dan niet.
Of is de regel van oven niet eerder opendoen dan halverwege de baktijd bij biscuit en niet bij cake?

2

Re: 2 verschillende formaten tegelijkertijd bakken

zelf dacht ik dat je het juist niet bij cake open mag doen, maar zie bij Martha Steward op 24 kitchen haar gewoon telkens de oven open doen. :think:

met biscuit doe ik hem ook wel open om er een eerder uit te halen :)

3 Laatst bewerkt door kimi (13-05-2015 21:02)

Re: 2 verschillende formaten tegelijkertijd bakken

Biscuit kan het wel hebben. Tenminste bij mij wel al doe ik eigenlijk geen heel verschillende maten erin meestal . Maar bak veel tegelijk in 90 cm oven . Ipv na elkaar.

Cake of vochtige taart vind het niet leuk en brood zeker niet.