1

Onderwerp: Ganache

Ik heb onduidelijkheden omtrend ganache.
Vaak lees ik hier dat met ganache afsmeren een strak resultaat geeft.
Diverse youtube filmpjes bekeken en ging er zelf mee aan de slag.
Van witte chocolade (100 gr slagroom, 200 gr witte chocolade) het bleef bij mij heel vloeibaar en ik kon het er alleen maar overheen gieten, dus niet afsmeren ofzo... Is dit goed??
Op youtube zie ik ganache als een soort stijve slagroom, wat doen ik fout??
De taart zag er niet uit, met fondant bekleden vond ik dan ook zonde van mn tijd en geld.
Hebben jullie tips, of een foto van hoe ganache eruit hoort te zien om te kunnen afsmeren.

2

Re: Ganache

Voor witte chocola is de verhouding 125 ml slagroom en 300 gr chocola. Je hebt dus te weinig chocola gebruikt.
Heb je 'm ook wel helemaal laten afkoelen.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

3 Laatst bewerkt door kimi (11-05-2015 21:56)

Re: Ganache

Genache moet inderdaad helemaal afgekoeld/of dag ervoor gemaakt, afkoelen, koelkast en bij kamer temperatuur laten "opwarmen" of heel even in magnetron.

Puur/ melk verhouding 1:2. 1 slagroom/ 2 chocolade.
Witte choc verhouding  1:3 1 slagroom/  3 chocolade.

4

Re: Ganache

you tube, 'inspired by michelle', 3 filmpjes, alles is dan duidelijk :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Ganache

Bedankt voor de tips!
Ik had het recept van internet, maar dat was dus geen goede.
Ik ga het zeker nog eens proberen met de goede verhoudingen :)
Ik had het al goed laten koelen in de koelkast, dus dat moet ik goed gedaan hebben.