Onderwerp: lactosevrije meringuecrème, obv kokosolie
Meringuecrème op basis van kokosolie (recept via FB, van Erna Bos)
Deze crème smaakt neutraal, geen spoortje kokos te proeven
Onderstaande beschrijving is de Italiaanse versie, het kan ook mbv de zwitserse methode )
60 gr eiwit
20 gr water
180 gram fijne kristal suiker
250 gram kokosolie, direct uit de koelkast!
Eiwit opslaan tot stijve pieken ontstaan,
Ondertussen de suiker met water aan de kook brengen tot hardheid softbal
Dit al kloppend bij het eiwit kloppen op hoge snelheid en dan op halve snelheid koud kloppen.
Daarna de kokos olie, direct uit de koelkast!, geleidelijk toevoegen.
Gaat hij in de schift even in de koeling en opnieuw kloppen.
Te gebruiken als vulling en om af te smeren.
Ik vond de pot kokosolie bij de supermarkt bij de reformproducten Het is erg hard, dus beetje bij beetje uit de pot hakken en bij de meringue doen, komt goed
Ik vond de pot kokosolie bij de supermarkt bij de reformproducten Het is erg hard, dus beetje bij beetje
uit de pot hakken en bij de meringue doen, komt goed
Ik heb op 430gr crème 90gr aardbeipuree (dus aardbeien zonder toevoeging gepureerd) gedaan, ik denk dat dit max is. Met die 520gr heb ik 2 lagen in een rond 20 gevuld, had iets over, maar dat was zeker niet genoeg voor een extra laag..
lactose lactosevrij cocos