Bianca1969 schreef:Ziet er geweldig uit!
Cupcake-sized ballen? Of is het formaat van cake-pop?
Wil je je recept delen? Heb hier ongelooflijk trek in.
Nou twee keer cupcake size want ze zijn groot twee halve bollen van 6 cm doorsnee boven op elkaar.
Ik heb wel het recept van de cake en de vulling maar de bollen heb ik gemaakt met twee halve chocolade bollen gemaakt in een mal en daar de cake in gedaan met de vulling en toen met chocolade ingesmeerd en door de kokos gerold.
KOKOSCAKE 2
Taart:
Bloem voor alle doeleinden 404 gram
Bakpoeder - 1 theelepel
Baking Soda - 1/2 theelepel
Zout - 1/2 theelepel
Suiker – 341 gram
Ongezouten boter – 226 gram
Gezoete crème 250 gram
Grote eieren, uit elkaar - 4
Vanille-extract - 1 theelepel
Coconut Extract - 1/2 theelepel
Karnemelk, goed geschud – 250 ml
Berijpen:
Roomkaas, bij kamertemperatuur – 2 x 227 gram
Ongezouten boter, bij kamertemperatuur – 113 gram
Poedersuiker 200 gram
Gezoete crème – 125 ml.
Vanille-extract - 1 theelepel
Coconut Extract - 1/2 theelepel
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spray 2- 9 inch taart pannen met anti-aanbaklaag bakken spray.
2. In een middelgrote kom bloem, bakpoeder, baking soda en 1/2 theelepel zout en klop; opzij zetten.
3. In een grote kom, voeg suiker, boter en gezoete crème van kokos. Met behulp van een elektrische mixer sla tot pluizig, ongeveer 3 minuten. Klop eierdooiers, één tegelijk. Voeg vanille en kokos exracts. Met de mixer ingesteld op lage, verslagen in de droge ingrediënten en dan karnemelk, elk enkel tot gemengd.
4. In een andere kom, met behulp van schone en droge kloppers, sloeg eiwit en een snufje zout tot ze stijf maar niet droog. Spatel de eiwitten in cakebeslag.
5. Verdeel het beslag tussen de voorbereide taart pannen. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten of tot een tandenstoker ingevoegd in het midden steekt er schoon. Laat taart afkoelen in pannen voor 10-15 minuten zet gebak uit op rekken volledig afkoelen.
6. Wanneer taarten zijn cool maken het glazuur; met behulp van een elektrische mixer kloppen roomkaas en boter samen tot ze net worden gecombineerd. Crème van kokos, vanille en kokos-extracten toe en sla enkel tot gecombineerd. Voeg 2 kopjes poedersuiker en klop tot alle ingrediënten gewoon worden gecombineerd en glad. Voeg meer poedersuiker als nodig is om de gewenste consistentie te bereiken (Sommige lezers vinden het glazuur loopneus met slechts 2 kopjes poedersuiker te zijn)
7. Frost taart en bestrooi kokos over en zachte druk zodat het zich aan te versieren.