Onderwerp: Hulp gevraagd i.v.m. suikerdecoratie
Om een Frozentaart af te werken aan de randen had ik een mooi ideetje gezien op een Amerikaanse site.
Iemand maakte van suiker grote stukken "ijs" om op de rand te plakken.
Ik heb dit recept nagemaakt. Ik had enkel geen light corn syrup, maar volgens verschillende bronnen kon ik dit vervangen door een gelijke hoeveelheid glucose.
Het recept mislukte. De suiker wordt niet hard genoeg op, waardoor ik geen stukken ervan kan breken. Het blijft eerder stroperig.
Kan iemand met ervaring i.v.m. suikerwerk eens kijken wat er mis zou kunnen zijn?
Ik post het recept hieronder. Alvast bedankt!
Blue Ice Candy Decorations
Author: Rachel recipe from AllRecipes
Ingredients
3¾ cups white sugar (must be white granulated sugar) (750 gr )
1½ cups light corn syrup (510 g)
1 cup water (240 ml)
1 tablespoon lemon, or other flavored
extract-( make sure that you use a non colored extract or it will tint the finished product)
blue food coloring (I used about 10 drops of McCormick food coloring)
Instructions
1. In a medium saucepan, stir together the white sugar, corn syrup, and water. Cook, stirring, over medium heat until sugar dissolves, then bring to a boil. Without stirring, heat to 300 to 310 degrees F (149 to 154 degrees C), or until a small amount of syrup dropped into cold water forms hard, brittle threads.
2. Remove from heat and stir in flavored extract and food coloring, if desired. Pour onto a greased or silpat lined baking sheet/ jellyroll pan (the kind with raised edges). Let cool, and break into large pieces that resemble broken ice. Store in an airtight container.