Chocolade Fudge
Ingrediënten
• 175 g pure chocolade(minstens 70%)
• 250 g ongezouten zachte boter
• 275 g suikerbakkerspoeder of poedersuiker gezeefd
• 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze
Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron 2-3 minuten op stand ‘medium’.
Laat het een beetje afkoelen.
In een andere kom: klop de boter zacht en romig.
Voeg de gezeefde poedersuiker toe.
Klopt dit alles licht en luchtig.
De suiker moet gezeefd worden anders wordt de fudge klonterig.
Voeg dan de vanille-extract en de chocolade toe en klop alles glanzend en glad.
Tips:
Niet alleen lekker als vulling! Je kunt het ook gebruiken om de taart mee te bedekken. Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 cakes van 20 cm (bijvoorbeeld Chocolade cake à la Nigella). 1/4 van de fudge tussen de cakes smeren en de rest erover verdelen. Met een ruberen spatel verdelen en glad maken.
Gepost door bakkersdochter van het forum!
Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag