1 Laatst bewerkt door Riany (16-07-2015 14:17)

Onderwerp: Frozen taart

Het is lastig om iets origineel te maken voor een Frozen thema taart. Er zijn al zoveel taarten gemaakt met dit thema. Dit is mijn versie van de taart, met ruffles in blauwe ombre kleur, waferpaper, fondant parels en candy rock.

https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10360233_974155712612041_414230238030486128_n.jpg?oh=29156064e456f16742afac9883d95482&oe=5656C807

gr,

Riany

2

Re: Frozen taart

Ziet er erg mooi uit  :thumb:

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

3

Re: Frozen taart

Wauw, hij is werkelijk prachtig en wat leuk met die candy rock :thumb:

Re: Frozen taart

Oh wat geweldig mooi!
Die kleuren ook!
SUPER!
Ben benieuwd hoe je die candy rock maakt....

5

Re: Frozen taart

Dank jullie wel.

6

Re: Frozen taart

Tante Fondante schreef:

Oh wat geweldig mooi!
Die kleuren ook!
SUPER!
Ben benieuwd hoe je die candy rock maakt....

\

Dit is het recept in het Engels

“Blue Crystal Meth” Rock Candy

1/2 cup water
3/4 cup light corn syrup
2 cups granulated sugar
2 tsp clear flavoring extract (I like LorAnn fruit flavors, like these, see below for more recommendations)
1 drop blue gel food coloring (I used Americolor Sky Blue  gel coloring)
Candy thermometer (I like this one)

Line a baking sheet with foil and spray the foil with nonstick cooking spray.

In a medium saucepan, combine the water, corn syrup, and granulated sugar. Place the pan over medium-high heat, and stir until the sugar dissolves. Bring the mixture to a boil, then stop stirring and brush down the sides with a wet pastry brush to prevent sugar crystals from forming. Insert a candy thermometer.

Continue to cook the candy without stirring until it reads 290-295 degrees Fahrenheit (143-146 C) on the thermometer. Watch the temperature carefully–a lower temperature might produce sticky candy, while a higher temperature runs the risk of producing green candy! Once at 290-295, take the pan off the heat and let it sit for a few moments, until bubbles stop breaking on the surface. Add the flavoring and a drop of food coloring, and stir everything together.

Pour the candy onto the prepared baking sheet and tilt it so that it runs into a thin layer. Let it set completely at room temperature.

Once set, break it into small pieces by hand. For the complete “crystal meth” experience, place the pieces in a large zip-top bag and smash them with a rolling pin until they are crushed. Store the candy in an airtight container at room temperature.

7

Re: Frozen taart

Hij is prachtig!!

.. Want taart kan altijd!!

8

Re: Frozen taart

Heel gaaf!

Bij mij mislukt dat 'glas' elke keer..........

groetjes Wilma

Re: Frozen taart

Wauw schitterend! Je ruffles vind ik prachtig, ik heb ze nooit gemaakt hihi wil het vd week eens proberen!

10

Re: Frozen taart

Geweldig!!!! Leuk om weer eens een andere frozen versie te zien :thumb:

11

Re: Frozen taart

Wauw

Re: Frozen taart

Bedankt voor je recept :thumb: , ga dat toch ook eens uitproberen want het staat erg mooi en professioneel op taarten.
Is het ook lekker om te eten???? :think:

13

Re: Frozen taart

Tante Fondante schreef:

Bedankt voor je recept :thumb: , ga dat toch ook eens uitproberen want het staat erg mooi en professioneel op taarten.
Is het ook lekker om te eten???? :think:

Of het lekker is weet ik niet. Het smaakt als een snoepje. Mijn kinderen vinden wel lekker.

14

Re: Frozen taart

Hij is super! Ik moet over 2 weken ook een frozen taart maken en ik sla hem op als inspiratie. Als jij dat goed vindt tenminste :)