1

Onderwerp: Spoed vraagjes: bakspray en bakpapier op maat en Schroef in bakring?

Hallo,

Ik wil straks voor het eerst bakspray gebruiken in mijn bakring.
Normal gebruik Ik een bakvorm, maar Moët een biscuit bakken van 30 cm.
Ik doe altijd met boter en bloem de bakvorm invetten.
Maar met bakspray hoef Ik niet meer met boter en bloem in te vetten toch?
Nu ga ik een bakring gebruiken.
Moët Ik de bakring dun sprayen met bakspray?
Moet Ik voordat Ik bakpapier onder de bakring leg, ook de bakpapier op maat knippen van de bakring of hoef Dit niet?
Wat Moët Ik allemaal sprayen? De bodem van de bakring, de zijkanten?
En als Ik de bakring wil verhogen met bakpapier,Moet Ik de bakpapier ook sprayen?
Oja.. En een nieuwe Schroef schoongemaakt met alcohol in het midden van de bodem, zodat het in het midden ook goed gaar wordt?

Alvast bedankt voor Julie antwoorden

2

Re: Spoed vraagjes: bakspray en bakpapier op maat en Schroef in bakring?

Taarten van 30 cm bak ik altijd zonder extra hitte punt en dat gaat prima.
Ik doe niets met bakpapier, maar spuit gewoon alles wat in aanraking komt met het biscuit in met spray.
Heel dun, want als het gaat druipen beïnvloed dat je biscuit.

Werk het liefst biologisch en met speciale interesse in allergieen en dieten. Http://taart.djoeke.com

3

Re: Spoed vraagjes: bakspray en bakpapier op maat en Schroef in bakring?

Alles invetten of sprayen. Ik zou geen schroef gebruiken. Ik zelf heb een stalen sateprikker omgevouwen zodat deze op de bodem kan staan, maar heb hiervoor ook zonder pin oid gebakken. Wel iets langer en lagere temperatuur. Inderdaad niet te veel invetten of sprayen. De kans op loslatende randen is dan wel groot.

4

Re: Spoed vraagjes: bakspray en bakpapier op maat en Schroef in bakring?

Ok bedankt voor Julie antwoorden.  Ik zou biscuit vandaag bakken, maar door tijdgebrek niet gelukt. Ik heb taart zaterdag nodig. Goed idee vd stalen sateprikker.