1 Laatst bewerkt door Vanillestokje (08-02-2015 20:00)

Onderwerp: Marsepein bonbons

Hallo allemaal,

Zaterdag willen we graag een poging doen om zelf bonbons te maken.. Hier op het forum al heerlijke recepten gevonden, waarvoor dank!

Nu willen we ook graag bonbons maken met marsepein.. Kunnen we deze marsepein gewoon kneden, uitrollen, uitsnijden en door de chocolade halen? Daarna versieren met een nootje.. Of moeten we nog wat toevoegen aan de marsepein?

Iemand die het antwoord weet?

Alvast bedankt!

2

Re: Marsepein bonbons

Volgens mij kan het zoals jij het zeg. Er hoeft geen extra smaakje o.i.d. toegevoegd te worden.

Je staat alleen in de verkeerde rubriek dus ik heb je even gemeld.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

Re: Marsepein bonbons

Oeps! Sorry! Misschien daarom ook nog wat weinig reacties! Bedankt in ieder geval! Ik zie vaak dat mensen er nog gehakte noten en dergelijke door doen, dus vandaar mijn vraag of dit ook 'noodzakelijk' is voor een goed resultaat..

4

Re: Marsepein bonbons

Move to ~> Bakken en vullen denk ik

Je kan er noten door heen doen, het is niet noodzakelijk, wel lekker. :9
Marspein blijft goed in vorm, je kan het dus zo in de chocolade dopen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Marsepein bonbons

Geweldig! Bedankt voor jullie antwoord! Zaterdag kijken (vooral proeven  O-) ) wat het gaat worden!

Re: Marsepein bonbons

Let wel op dat je marsepein 1 : 1,5 neemt anders is het alleen maar zoet.
Je kan er fijn gehakte noten en of een klein beetje likeur door mengen.
Kijk met de likeur wel uit dat je niet teveel neemt anders wordt de marsepein te zacht.
Kirsch en marasquin halen de amandel smaak van de marsepein omhoog.

Als je zondigt zondig dan lekker